perjantai 20. helmikuuta 2015

Liivi tekoturkiksesta

Ne ovat jälleen täällä, ompelukoneeni siis. Ihana korjaajasetä sai ne terveiksi ja tietenkin oli pakko suristaa heti niillä kaikenlaista ihanaa. Jatkoin toki samalla ajatuksella kuin olen aloittanutkin eli tilkkujen käyttöä. Tekoturkiksia minulla on vielä iso määrä ja täytyy todella miettiä mitä ihmettä niistä oikein teen. Tähän sain kivan avun ilmaispisteeltä, sillä löysin sieltä farkut, leveillä lahkeilla sekä samalta kirppikseltä löysin vielä nilkkuritkin, joista pulitin 5-6€, en muista tarkkaa hintaa. Kaapin perukoilta kaivelin yhden rakkaimman paitani ja ajatus oli siinä. Asuni tarvitsi ehdottomasti turkisliiviä. Liivin kaavan löytää Burda 10/2011 tai sen voi ladata Burdan sivuilta. Kuvassa vilkahtaa myös matka unisieppari, jonka tein luokkani kanssa yhden projektin yhteydessä. Sen voi laittaa vaikka kaulaan kun lähtee reissaamaan.

Mahtia päivää kaikille

15 kommenttia:

 1. ♥onpa niin hieno, ja koko konaisuus!

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että tekoturkista tällä kertaa!
  Tämä on Kanadasta, mutta Suomessa asiat ovat samalla tolalla, elleivät jopa huonommin. Turha väittää, että turkis on ekologinen! Turkistarhat ovat kammottavia vankiloita, joitka eivät pidä huolta ympäristöstä lainkaan.
  https://www.youtube.com/watch?v=QAwHtWqV0sg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmasti huomannut, että päättäväisesti aion käännyttää susta turkisvastaisen ihmisen ;)

   Poista
 3. Siis, muovi on ihan yhtä kamala asia kuin aito turkis. Minä en osta turkista joka on varta vasten minua varten tapetusta elikosta tehty vaan hankin ekologisesti aidon turkiksen kierrätyksestä.
  Muovi tappaa luontoa ja eläimiä niin hirvittäviä määriä, että kannattaa tutustua oikeasti mitä se tuo tullessaan. Olen 42 vuotias, monessa liemessä keitetty, olen ollut neljällä turkistarhalla, olen ollut tehotuotantolaitoksissa vaikka ja missä. Et kykene mitenkään muuttamaan minun käsityksiäni enää yhtään mistään :) Minulla on vakaa mielipide ekologisuudesta, joka on monessa liemessä keitetty. Laitan linkin OutiLesPyyn blogiin ja kyseiseen aiheeseen. Ihan sen vuoksi, että tässä on pitkälti minun mielipiteeni vaikkakin toisen ihmisen sanoin. http://outsapop.blogspot.fi/2013/03/furry-debate.html#.VPHfO_msWi5

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos kierrätät muovin, se poltetaanniin kovissa lämpötiloissa ettei päästöjä tule juuri lainkaan. Ja teet itsestäsi naurunalaisen kun väität minkäänlaista turkista ekologiseksi... Kaikkien silmissä, jotk ovat valmiita avaamaan silmänsä julmalle totuudelle. Harmi että annat noin punaniskaisen kuvan itsestäsi, ihmisten kuuluu oppia uutta, kasvaa ihmisinä! Sellaiset ihmiset saavat muutoksia parempaan päin aikaan. Surullista että olet kidutuksen kannalla. Outilta en ottaisi luonnonsuojelu vinkkejä vASTAAN. MUTTA YMMÄRRÄN, OLET OLLUT TARHOILLA TÖISSÄ JA KYLMETTÄNYT SYDÄMESI. Hups Caps Lock, ei ollut tarkoitus. Niin olet kylmettänyt sydämesi eläinten kärsimykselle. Selitä miksi villieläin on sinua huonompi? Miksi en tulisi nylkemään sinua ja tekisi nahkatakkia? Spesisimi on vanhanaikaista. Maailma kuolee jos ihmiset eivät välitä.. Olen surullinen takiasi. Toivon että avaat sielusi. Rauhaa!

   Poista
  2. Kun kerran olet ekologinen ihminen, muista kierrättää muovisi, niin et saastuta niin paljoa, jeah?
   Ja huvittavaa, sä harrastat spesismiä jopa muhun: olet monissa liemissä keitetty ja vanhakin! Jestas! No vaikka minä en ole lillunut missään liemissä, olen asunut kiven alla ja en ole tehnyt työtä eläinten hyväksi jo vuosia... saisin hävetä kun kehtaan mielipiteeni sanoa. Oletatko että sun mielipiteesi on yhtään arvokkaampi koska korostat kokemuksiasi? Älä keskity liikaa itseesi. Avaa sydämesi ja j´rakastu ympäröiväänmaailmaan ja ihmisiin. Jokaisella on jotain opetettavaa sulle vaikka olisivat minkä ikäisiä ja kuinka kokemattomia tahansa.

   Poista
 4. http://www.siluriformes.net/pub/stkl_12062013-2.jpg

  Tämä sisältää varmasti ajatuksen, jota sinäkin tuet, mutta valitettavasti se on liitetty kontestiin ironian takia :(

  VastaaPoista
 5. Et kyennyt keskustelemaan asiasta fiksusti vaan aloit tehdä kaikenlaisia analyyseja minusta. Keksit omat ajatuksesi mitä olen ja mitä olen tehnyt. Keskustelu on ohi. Olen pahoillani siitä, että et pysynyt asiassa vaan aloitti syyttämään ja sättimään.

  VastaaPoista
 6. MIten en pysty keskustelemaan fiksusti? Annoin aimoannoksen faktaa ja KYSYIN sinulta ettö noinko harrastat spesisimiä minuakin kohtaan? Tiedän kuitenkin mitä tarkoitan kirjoituksillani ja olen pahoillani jos ymmärsit väärin. Olen kuitenkin vastuussa sanomisistani, en siitä miten muut ymmärtää. En tarkoita tuotakaan loukkaavana. Miten nykyään ollaan niin herkkiä loukkaantumaan? Ole ystävällinen ja selitä mitä sanoin väärin mielestäsi, sillä minä en käsitä. Pahalla en ole ollut liikenteessä, mutta ymmärräthän mediaa tuottavana ihmisenä, että joskus pitää puhu vain raa'asti asioiden oikeilla nimillä. Miten muuten saataisiin oikeita vastauksia ja päätöksiä? http://elsuasiamies.blogspot.fi/2015/02/turkiselainten-suojelusta.html Tämä piti käydä heittämässä sulle luettavaksi. Ja alunperinhän mä kehuin kun otit tekoturkiksen käyttöön ja sitten neuvoin sua muovin kierrättämisessä.... Sinä taisit hieman hiileentyä kun aloit luettelemaan omia puoliasi, jotka muka kumoaa minun mielipiteeni ja sinä olet oikeassa..
  Ja ymmärrän että haluat lopettaa keskustelun, koska taidat tietää sisimmässäsi ettei turhaan murhaaminen ole oikein. Olisi hienoa jos olisit se aikuinen joka mainostit ja jatkaisitkesksutelua, etkä ottaisi nokkiisi niin herkästi.

  VastaaPoista
 7. Ja nyt ei ole enään sananvapauttakaan, kun on tullut hyväksyntä käyttöön? Ok, elä kuplassasi ja tuhoa maailmaa, harmi vaan kun tämä pallo on monien viattomien koti, jotka vain koittavat jakaa omaa mielipidettään. ja saada luonnon ja eläinten murhaamisen loppumaan. Surullista että olet valmis jopa kieltämään sananvapauden vaikken ole muuta kuin mielipiteitäni esitellyt... Toivon että sinua tullaan joskus kohtelemaan samoin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olisi parempi olla hiljaa, jos ei ole rakentavaa sanomista.
   Muovilla on haittansa, alkaen hormonivaikutuksista eika suinkaan paattyen myrkyllisiin kaasuihin.
   Kierratetty turkis on ekologinen vaihtoehto, jos se ei kaikille ideologisista syista sovi, ei voi mitaan. Tuhlaustahan se olisi jattaa kayttamatta jo olemassaoleva materiaali. Ja epakunnioittavaa.

   - Jo -

   Poista
 8. Heli, kommentointisi menee hieman huti aiheesta. Kuten blogin kirjoittaja aiemmin kertoi; hänkään ei hyväksy turkistarhausta. Itsekin olen vahvasti sitä vastaan, mutta hyväksyn kierrätyksen. Mielestäni on vain hyvä asia että vanhoja turkiksia kierrätetään. Tylsintä olisi jos nämä menisivät kaatikselle. Toki ymmärrän myös joidenkin kannan siitä että minkään turkiksen käyttäminen saattaa "mainostaa" turkisten käyttöä ja näin hyödyttää tarhaajia. (mutta se ei tainnut olla omassa argumentoinnissasi pointtina...) Itsekin olen nylkenyt muutaman auton alle jääneen eläimen ja ottanut nahan itselle käsiteltäväksi. Tuotan osan ruoastani itse. Myös lihaa kukkojen muodossa. Otan niistä myös nahan ja sulat talteen. Olen tehnyt diilin paikallisen metsästysseuran kanssa että saan heiltä taljat ja turkit, jotka muutoin menisivät monttuun. Mielestäni tämä on kunnioitusta suurimman uhrauksen tehneelle elolliselle.
  Sinulla on selkeästi "tulta vatsassa", joka voi olla hieno asia. Itsellä oli sitä (ja varmasti on myös edelleen) nuorempana paljon. Mainitsit myös henkisen kasvun, rauhan ja rakkauden. Olet oikeilla jäljillä. Silti omassa tekstissäsi ja tavassasi kommunikoida asiasi ei välity kuten (ehkä) haluaisit. Heti kun mainitaan jonkun nylkeminen niin "peli" on menetetty ja hyvänkin aiheen puolesta keskustelu menettää merkityksensä. Sana "käännyttäminen" on myös sangen vahva (edes huumori mielessä). Nuoren kuuluukin nähdä asiat hieman mustavalkoisesti. Kun elämänkokemusta ja sitä henkistä kasvua karttuu niin harmaansävyt myös lisääntyy. Olen aika aktiivinen keskustelija mm. näistä aiheista. Liian usein törmää joustamattomaan vastakkainasetteluun. Kun ollaan puolustuskannalla tahoillaan, niin se ei ole kovin hyvä kasvualusta kehitykselle. Muutos tapahtuu hitaasti ja se tulee jokaisesta itsestään hyväksynnän ja oivalluksen kautta. Jokainen voi muuttaa vain itseään. Keskustelu ihmisten kanssa jotka ovat kanssasi vahvasti erimieltä jostain asiasta on "taitolaji". Jos pystyt ymmärtämään ihmistä aiheen takana ja hyväksymään kompromisseja, niin ollaan lähempänä muutosta.

  -C-

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!