maanantai 1. joulukuuta 2014

Super helppo pipon ohje

Pipoja ei voi koskaan olla liikaa, kuten ei myöskään tumppuja. Olen nimittäin huomannut kun olen nuorten kanssa töitäni tehnyt, että nämä on niitä jotka unohtuvat minne milloinkin. Omanikin onnistuvat niitä kadottamaan harvase hetki. Siksi onkin mukavaa kun on ohje jonka kanssa tekee pipon yhdessä illassa. Nämä pipot menevät pakettiin keskimmäiselle lapselle. Nyt on paketit valmiina paitsi jos innostun tekemään vielä jotain pientä. Sukat ainakin mies on pyytänyt. Katsotaan miten käy. Jos ei saa niitä pakettiin niin saa ne suoraan jalkaan.
Samalla ohjeella voi tehdä monen moisia pipoja eri värein. Helppo ja nopea tehdä ja onnistuu aloittajaltakin tämä pipo. Samalla ohjeella löytyy pipo tytölle täältä.

Ohje on kaikille 7-veljestä langan vahvuisille langoille, työssä käytin 3,5mm sukkapuikkoja. Pipo on kokoa 52 mutta joustaa sen verran paljon, että menee hiukan isompaankin päähän. Langan menekkiä en laskenut sillä tein nämä jämälangoista.

Luo 100 silmukkaa, jaa ne neljälle puikolle. Neulo koko pipo 2 oikein 2 nurin kuviolla. Kun pipon reuna menee päälaen yli hyvin aloita kavennukset. Neulo jokainen nurjat nurin yhteen. Seuraava kerros neulotaan 2 oikein ja 1 nurin. Tämän jälkeen kavennetaan kaksi oikein yhteen, yksi nurin koko matkalta. seuraavalla kierroksella neulotaan 1 oikein ja 1 nurin. Tämän jälkeen katkaistaan pitkähkön matkan päästä lanka ja vedetään se kaikkien loppujen silmukoiden läpi. Kiristetään hyvin ja päätellään langanpätkät. Tehdään tupsu joka kiinnitetään päälaelle keikkumaan.


Mukavaa alkanutta viikkoa

8 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta, aion kokeilla! :)

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee aina niin mukava fiilis kun joku löytää ideoita täältä :)

   Poista
 2. Aloin etsimään helppoa pipo-ohjetta ja kappas vaan, mistä löysin mieluisan. :) Nyt kaupoille ja lankaostoksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella helppo ja muuttuu aina sen mukaan mitä väriä laittaa ja millaista raitaa tekee. Erikoisvärjätyt langat antaa myös oman säväyksensä..

   Poista
 3. Oi oi, ompas helppo ohje, menee kokeiluun! Kiitos!

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!