lauantai 27. joulukuuta 2014

Monen päivän yltäkylläisyys
Joulu aiheuttaa tunteita, ne eivät kaikki ole aina kovin hyviä vaan nyt opin sen, että somen kummallisessa maailmassa voi tunteet joulua kohtaan olla hyvin moninaiset. Ei ole minulla koskaan juolahtanut miten jollekkin voi olla häiritsevä tekijä toisen ihmisen kattaukset tai mitä tarjoilee ja mistä. Sellainen voi siis latistaa toisen joulufiiliksen kokonaan jos joku ei tarjoile ruokaansa niin kuin itse tarjoilee.
Mutta siitä huolimatta esittelen meidän perheen joulutarinan, joka on lyhyt mutta ytimekäs. Siihen ei juuri sanoja tarvita, sillä pääasia oli yhdessä olo sekä ruoka. Tänä vuonna kävi samoin kuin viime vuonna, eli unohdin kuvata ruokia mutta onneksi vähän on jotain. Muutama resepti on mukana ja muutamiin pääsee klikkaamalla. Aurajuusto-broilerpiirakka sekä suklaamoussekakku tulee tuonnenpana.

Rocky road:

Maitosuklaata
valkosuklaata
pieniä vaahtokarkkeja
popcorneja

Tee popparit ohjeen mukaan. Lado popparit sekä vaahtikset laakealle leivinpaerilla vuoratulle pelille. Sulata molemmat suklaat vesihauteessa ja lisää huolellisesti popparivaahtis pedin päälle. Pyri kaatamaan suklaat niin, että värit näkyvät. Anna hyytyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi.

Nopeat voisarvet

Helppo uuniriisipuuro

2dl vettä
2dl riisisuurimoita
1,6 l kulutusmaitoa
1tl suolaa
voinokareita

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita uunivuokaan riisit, 2dl vettä ja 4dl maitoa ja anna paistua noin 30 minuuttia uunissa.
2. Lisää loppu maito, suola sekä muutama voinokare. Paista puuroa vielä 60-90 minuuttia. Sekoita välillä.


Tonttu Hörinä kantaa sisällään herkkukaakaota, mainio lahja teinille.
Saa nauttia kylmistä talvi-illoista lämpimän herkkukaakaon kera.

Vihannestaskut
Porosarvet


Pöytään kuului: Mereneläviä, juustoja, leikkeleitä, kalkkunaa, laatikot. Ei paljon, vähän vain ja vain ne kaikkein parhaimmat joita lapset toivoivat.Lahjat olivat hitti

Ja uintikin maistui puuron kera, joka tarjoiltiin pahvilautasista
Nautinnollista päivää kaikille

2 kommenttia:

  1. Ylin kuva on upea! Ja mahtavia herkkuja teidän joulussanne:)

    VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!