lauantai 1. marraskuuta 2014

Pitsiliinasta kaulakoru ja korvikset

En koulussa päässyt kokeilemaan kovetusta joten sain tarvikkeet kotiin ja nyt on ensimmäinen kokeilu tehty. Leikkasin ensin pitsiliinasta pienet nätit osat jotka on tarkoitus kovettaa. Kovetusainetta en tehnyt itse vaan nämä on valmiit aineet. Toinen on väritön ja toinen värjää materiaalin. Hauskaa puuhaa ja täytyy kokeilla väritöntä myös. Huomioikaa kuvassa näkyvä esiliina jonka olen värjännyt koulussa. Pitäisi näitä koulutöitä esitellä enemmänkin mutta toimii tämä näin ihan hyvin myöskin, laittelen aina silloin tällöin joitain tuotoksia. Tämä touhu on minulle aivan uutta puuhaa ja myös kaikki liimaseokset. Tiedän, että liimaseoksen voi tehdä itsekkin esimerkiksi erikeepperillä ja vedellä. Mutta tässä työssä on käytetty valmista seosta joita löytyy askarteluliikkeistä nimillä Paverpol ja Powertex. Vielä en ole niin tutustunut aiheeseen, että osaisin neuvoa tämän enempää mutta luulisin asian muuttavan vielä tästä. Homma on sen verran kivaa puuhaa.
Kaulakorun ketju ja rautalanka on rautakaupasta. Hyvä vaihtoehto kun tehdään koruja on hankkia materiaalia myös sieltä.
Marraskuu on mun kuu joten oikein kivaa alkanutta kuukautta

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Tosin idea on lähtöisin opettajan erilaisista vaihtoehdoista. Nyt tällä hetkellä minulla tärkkääntyy iso pitsiliina ja pian näette mitä siitä tuli :)

   Poista
 2. Ihania, kauniita, upeita ♥
  Hyvät pyhät !

  VastaaPoista
 3. Sulla kyllä riiittää näitä ideoita:)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva idea! Pitäisikin tilata kovetusainetta (laiska ei jaksa sekoitella itse). Saisi ihania lumihiutaleita ikkunaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja samalla konstilla saisi tehtyä lasten kanssa myös kuusenkoristeita...

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!