lauantai 8. marraskuuta 2014

Kun lapsella on oma tyyli

Monesti olen lukenut eri keskustelupalstoilla siitä, että lapset puetaan niin kuin vanhemmat itse haluavat. Pieni lapsi kun ei ymmärrä pukeutumisesta mitään ja useasti haluaa laittaa toisiinsa sopimattomat vaatteet päälleen. Ja ollaan myös sitä mieltä, että jos lapsi saa päättää jo pienestä pitäen miten pukeutuu niin hänen kanssaan tulee ongelmia isona. Itselläni kun on nuo kolme tenavaa ja isot ikäerot ja ovat saaneet pukeutua aina oman halun ja maun mukaan kunhan ottavat huomioon kelin niin en mitään ongelmia ole heidän kanssaan vaatetuksessa kohdannut. Nuorimmaisenikin pukeutuu välillä niin omituisesti, että huvittaa mutta se on hänen juttunsa. Hakee omaa itseään ja omaa tyyliään joka tietenkin muuttuu iän mukana.
Lapseni useasti tulevatkin penkomaan kankaitani ja sanovat mitä haluaisivat, varsinkin kun minulla on tilkkupenkojaiset käynnissä. Pitäisikin sellainen ottaa taas. Jotkut teistä varmasti muistavat Rokkistara Sammakkomiehen joka saneli mitkä kankaat hän vaatteisiinsa haluaa. Niistä tulikin rakas jakku josta itse en niin välitä mutta poika tykkää ja se on tärkeintä.

Samalla tyylillä lähdettiin nytkin liikkeelle. Poika ilmoitti, että tahtoo olla nallekarhu, kaapista löytyi kyllä kankaanjämä, josta olin tehnyt tytölleni taljan tuoliin mutta sitä ei ollut niin paljon, että olisi tullut jumpsuitti. Naapurini antamasta ompelutarvikekassista löytyi parit hupsut napit ja nahkakiinnittimet tein Kierrätyskeskuksen nahkapalasta (siellä on hauskoja askartelujuttuja myynnissä suht halvalla, tosin jos tahtoo nahkaa niin kannattaa ostaa mieluiten 2-3e nahkatakki tuunaukseen), merkki on tyttäreni hajonneesta talvitakista ja vetoketju jostakin toisesta takista. Lopusta saikin sammakkomies nallelakin. Kyllä näillä voi jo karhuleikkejä leikkiä. Jakkuun ja myssyn on käytetty Ottobre design 6/2011 lehden kaavoja. Hatussa on kokoa omaankin päähäni ja ajattelin tekaista itselleni myöskin tuollaisen hattusen :)

Ihanaa viikonloppua

6 kommenttia:

 1. Kyllä lapsella saa olla oma tyyli. Meillä ei ole vuoteen saanut äiti päättää mitä laitetaan päälle. Tyttö nyt 5v. Onneksi on suht hyvä värisilmä likalla :) Ihana nalleasu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen on mielestäni hyvä tutustua varhaisessa vaiheessa itseensä ja lakaa muodostamaan sitä kuvaa ulkopuolisille. Mielestäni kaikilla lapsilla on hyvä värisilmä ja sen lisäksi kykenevät olemaan leikkisiä ja kokeilevat kaikenlaisia väriyhdistelmiä.

   Poista
 2. Kiva tyyli.Oma poikani ei jostain syystä tykännyt farkuista eikä tykkää vieläkään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas tykätään farkuista. Ei niistä kovista tönköistä vaan kevyistä ja joustavista.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!