maanantai 20. lokakuuta 2014

Lahjavinkkejä


Valonjuhlaan on vielä aikaa mutta jos itse tekee lahjat niin on hyvä aloittaa aikaisin. Tutkiskelin hiukan blogiani ja päätin laittaa tähän postaukseen muutamia ideoita joita voi hyödyntää. Osa muutaman hetken juttuja ja osa vie hiukan enemmän aikaa. Teetkö sinä mieluiten lahjat itse vai ostatko?

Kaikenlaiset ihanat neulesetit ovat ihan ykkösiä saada paketista. Tai näin meillä ainakin on. Tämä setti on tehty Novitan talvi 2011 lehdestä. Kyseinen lehti on meillä edelleen yksi tehtyimpiä. Monta paitaa, tumppua ja pipoa on siitä lehdestä tehty ja tänä vuonna tulee lisää.


Myös voi hyvin hyödyntää tilkkuja lahjoiden teossa. Vuonna 2011 tein lähes kaikki lahjat tilkuista, vanhoista vaatteista tai jämälangoista. Tänä vuonna sama idea pukkaa ulos sillä monet paketit on nyt tehty langanjämistä. Nämä tossut sekä hassu pehmolelu ovat siis tilkuista väsättyjä.Meillä on myös yksi lahja ylitse muiden. Joka vuosi jokainen lapsi toivoo yhden ja saman paketin ja se on pyjama. Mikään ei tunnu niin ihanalle kuin laittaa se uusi pyjama päälle ja villasukat jalkaan kun vieraat ovat lähteneet ja on aika olla ja leikkiä, puuhata uusilla tavaroilla jotka paljastuvat paketeista. Glögi käteen ja nauttimaan olostaan sohvan nurkkaan. Se on jotain.


Tuunauslahjatkin ovat loistava juttu paketteihin. Lempifarkut jotka eivät enää palvele farkkuina saa käytettyä vielä rukkasina. Rukkasten kaavoja löytää suhteellisen helposti ja jos ei löydä niin oma käsi on hyvä kaava. Lahjan voi tehdä myös setiksi tekemällä kankaasta myös hatun.Vähän isompitöiset mutta varmasti mahti löytö paketista ovat neuleleggarit. Toki voi myös ommella paksusta neulekankaasta hienot ja lämpimät leggarit, ei ole pakko neuloa.


Paketista voisi olla kiva löytää myös turkishuivin. Sen verran ison, että sitä voi käyttää huivina sekä liivinä. Lämmin ja ihana. Kangaskaupoista löytyy monenlaisia turkiksia ja saajan mukaan voi tehdä pitkäkarvaista tai sileämpää.


Lahja josta itse pidän on sukkakori. Ensin virkataan kori ja siihen sukkia monet parit. Pieni korikin riittää mutta joskus on kiva tehdä isompia koreja. Sukkia voi käydä kurkkaamassa täältäMennään sitten nopeisiin ja helppoihin lahjoihin. Niitä voi olla tilkuista tehdyt irtokaulukset tai hiuspinnit, vaikka punoskorut tai hiuspannat. Materiaalia ei tarvita paljoa eikä aikaa mene juuri niihin. Nopeita ja helppoja tehdä. Mutta varmasti mieleisiä.


Pätkä pitsinauhaa, ompele sisään samanverran puuvillakangasta. Kiinnitä solki.
Noin metri nahkanauhaa. Lyö reijät ja kiinnitä niihin niitit. Liimaa korukiinnitin. Valmis


Helpointa on tehdä panta niin, että leikkaa pitsistä pätkän, ompelee kuminahan pätkän niskaan. Valmis.
Pipot ja rintarossit ovat hyvä ja helppo lahja


Lopuksi pitää laittaa pari herkullista lahjaideaa. Rocky Road on aivan loistava vaihtoehto lahjaksi. Yhdestä pellillisestä tulee jo monta nyssykkää. Ja sellofaanin päälle voi hyvin ommella tai neuloa kivan pussukan. Jokainen tekee omansalaiset Rocky Roadit mutta alkuun pääsee tällä ohjeella.


Yksi ihana lahja on herkkukaakao. Paljoa ei tarvita, vain kaakaota ja vaahtokarkit.
Jos kaapista löytyy tyhjä lasipurkki jota ei tarvitse, voi sen täyttää kaakaolla ja pienillä vaahtokarkeilla. Näin saadaan herkkukaakao. Tee hieno etiketti lasipurkin kylkeen ja ohje herkkukaakaon käytölle. "Lämmitä maito, sekoita kaakao joukkoon ja anna vaahtokarkkien sulaa rauhassa". Ihanan pirteä lahja talven pimeyteen.


Tässä minun lahjavinkkini. 
Nautinnollista lahjojen tekoa kaikille

12 kommenttia:

 1. Ihana tuo pipo/lapaset setti ja villaleggarit olisi minulle itselle huippulahja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa Novitan lehdessä on niin ihania pipoja ja lapasia...Piti kaivaa se ja alkaa suunnitella lahjoja sieltä :)

   Poista
 2. Miten ihania juttuja:) Mutta mä en kyllä osaisi tehdä mitään noista;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaisit ainakin nuo Rocky Roadit ja herkkukaakaon :)

   Poista
 3. Hei! Ihanat tossut. onko ohjetta niiden tekoon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossukoitten ohje ja kaavat löytyy Suuri Käsityökerhon lehdestä 11-12/2008

   Poista
  2. Kiitos :) yritin kirjastosta katsoa mutta siellä ei tuota ollut :(

   Poista
  3. Voi ei :/ Mutta jos kaavat löytyisivät Käsityökerhon sivuilta tai jos heiltä kysyisi, että kaavat kiinnostaisivat.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!