lauantai 4. tammikuuta 2014

Lastenvaatteet

Välillä käy kova keskustelu siitä mitä lapset vaatteita lapset voivat käyttää ja mitä eivät. Jokaisella vanhemmalla on omat inhokkinsa ja ne joista tykkää kovastikkin. Otan jälleen esimerkkini erään keskustelupalstan keskustelusta jossa käytiin kiivasta keskustelua juuri lasten pukemisesta. Mietin tässä vain sitä kun esimerkiksi farkkuja kovasti aina parjataan mutta nykymateriaalit ovat sellaisia, että farkut on kivat pitää jalassa. Ne joustaa hyvinkin paljon ja ovat pehmeät. Mitä mieltä olette siitä, että lapsi saa päättää vaatteistaan jo vaikka kaksi vuotiaasta asti? Voiko niitä kamaluuksia yhdistää muihin vaatteisiin niin etteivät olisi enää kamaluuksia? Kun puhutaan siitä, että lapsia puetaan kuin aikuisia niin se nyt ei ole mikään kumma juttu alkuunkaan kun katsoo lasten pukeutumisen historiaa. Vasta nyt on myös lapsilla oma mallisto olemassa, ennen oli pieni kokoisia aikuisten vaatteita. Tytöille puettiin kureliivit ja taidettiin pojillekkin pukea sillä miehetkin joissain vaiheessa niitä käyttivät. En kuitenkaan tarkoita, että lapset pitäisi pukea kuin miniaikuinen, tosin en myöskään nää ongelmaa jos poika tahtoo chinot, kauluspaidan, liivin ja pikkutakin päälleen. Itse en juuri puutu lasteni vaatteisiin kunhan ovat sään mukaiset. En pidä pukeutumista niin vakavana asiana, leikkinä vain. Kuten monesti olette varmasti huomanneet. Se on leikkiä vain.
Muutama oman Sammakkomiehen lempivaatteista. Kiva kooste mitä kaikkea on tullut tehtyä ja ommeltua tämän blogin olemassaolon aikana. Tosin joukossa on kyllä ihan ostettujakin vaatteita. Poika tosiaan saa itse sanella mitä tahtoo päälleen. Monesti siihen on todettu, että minulle tulee vaikeuksia kun poika kasvaa isommaksi. Mutta mitä vaikeuksia? Samoin olen toiminut tyttöni ja toisen poikani kanssa eikä ole mitään ongelmia tullut. Onko tämä nyt sama asia kuin se, että meillä lapset saavat välillä päättä mitä ruokaa tehdään, monet pelkää, että lapset haluavat vain hampurilaisia ja pitsaa? Vai onko niin, että vanhemmat eivät vain luota lapsiinsa?
Kuvissa siis pojan lempivaatteita, osa minun tekemiä ja osa taas ei. Näin hän pukeutuu kun itse saa laittaa. Ainut puku joka tuosta puuttuu on hänen rakas pupupuku, siinä asussa hän myös kulki pitkin katuja kun sille päälle sattui.

Mitä kaapista löytyy housut
Tilkuista tehty vuoritettu huppari

Farkut ja pipo


Verkkarit
Pipo ja sukat
Lumiukko liivi
Pöllö huppari
Haaremihousut

T-paita
T-paita
Pipo

Oikein mukavaa lauantaita teille kaikille

2 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!