keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Sieniä

Meillä on ollut oikein kunnon sieni päivä. Halusin hiukan syksyisiä makuja pöytään ennen kuin talvi astuu kuvioihin. Meillä tykätään eniten siitakkeista ja keltavahveroista mutta menee se herkkusienikin. Näissä herkuissa käytettiin ruskeita herkkusieniä ja siitakkeita. Kesäkurpitsa sopii myös hyvin joukkoon. Näin syksy meistui meillä.


Keitä tortellinit ohjeen mukaan. Paloita minitomaatit tarjoiluastiaan valmiiksi. Paloittele sienet, sipuli, valkosipuli sekä kesäkurpitsa ja paista öljyssä. Mausta.
Laita tortellinit sekä sienihöystö tarjoiluastiaan ja sekoita.



Sieni-savuporo-aurajuustopiiras

Pohja:
100g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Nypi pehmeään voihin vehnäjauhot. Lisää vesi ja hieman suolaa. Painele keraamiseen piirasvuokaan reunoja myöten. Esipaista 200°c:ssa noin 25-30 minuuttia.

Täyte:
100g savuporoa
4 kpl valkosipulinkynsi
pala purjoa
siitakkeita
herkkusieniä
kesäkurpitsa
tuoretta rosmariinia ja persiljaa
öljyä paistamiseen

Hienonna kuorittu valkosipuli ja sipuli. Hienonna myös purjo. Kuullota öljyssä sienten kera. Hienonna poro pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Lisää joukkoon ja mausta hienonnetuilla yrteillä, suolalla ja pippurilla.
Kaada paistos tasaisesti piiraspohjan päälle. Sekoita munat kerman joukkoon ja mausta suolalla. Kaada esipaistettuun piiraaseen. Ripottele pinnalle aurajuustoa ja paista uunissa noin 25 minuuttia 170°c:ssa kunnes piirakka on täysin hyytynyt pinnalta.

Muna-kerma seos:
2 munaa
2 dl kuohukermaa
suolaa
aurajuustoa



Maukasta keskiviikkoa kaikille



6 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Sienet ♥

    VastaaPoista
  2. Nami,onpa herkullisen näköistä:) Täällä ei pahemmin metsissä ole sieniä mutta marketissa on hyvä hyllyvalikoima niitä...

    VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!