maanantai 27. toukokuuta 2013

Monta hametta

Tilkuista saa ommeltua helposti kaikenlaisia puolihameita. Jos tarvitaan kaavoja niin Burda esimerkiksi tekee paljon ihan perus hameisiin kaavoja. Kannattaa siis selailla lehteä. Puolihameita on myös todella helppo tehdä ilman kaavoja monilla eri tavoilla. Tässä postauksessa kerron kaksi erillaista tapaa ja hameet on todella nopea toteuttaa.
Nyt on aika iso määrä hamosia kesäksi. Tästä läjästä voisin antaa lukijoille lahjaksi yhden :)
Sama hame täällä

Noin 1,5m leikattu pala, ompele sivusauma ja tee rypytystä hiukan. Mittaa vyötärö ja leikkaa resorista pala. Kiinnitä vyötärölle. Nopeasti valmis.


Perus farkkuhame ja kaavoja löytyy esimerkiksi Burdan eri lehdistä.


Kaksi kapeaa osaa. Riippuu miten paljon tahtoo rypytystä. Noin 1,5m, alempaan hiukan enemmän sillä se pitää rypyttää ylempään osaan. Mitat kannattaa aina itse mittailla. Vyötärölle kuminauha.
Nopea tehdä.


Valmiiksi ommellut frillat kankaassa. Leikataan koko kankaan levyinen pala ja sen mittainen hame kuin tahdotaan. Ommellaan sivusauma ja leveä kuminauha vyötärölle.
Todella nopea toteuttaa.


Leikkaa lantion mittainen pala ja ompele sauma. Mittaa vyötärö ja leikkaa hiukan lyhyempi kaitale mitä vyötärönympärys. Ompele kiinni vyötäröön. Valmis.
Vielä helpompi ja nopeampi tapa saada pikaisesti kiva hame on leikata vanha T-paita kainaloiden alta alaosa irti ja kiinnittää kuminauha.

Ja taas näitä punouksia

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille!!10 kommenttia:

 1. Kivoja mekkoja. Saat niiden tekemisen kuulostamaan niin helpolta. :) Toivottavasti tulee lämmin kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei ne vaikeita ole kun löytää sen oman tavan tehdä.

   Poista
 2. Kiva saada sellaisia vaatteiden teko ohjeita mihin ei tarvii kaavaa :) Sulla on hienoja tuunausjuttuja täällä, joten jään seuraileen mitä jatkossa keksit. Pääsin itsekin juuri vaatteiden tuunailun makuun, joten kaikki ideat ovat tervetulleita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vähän semmoinen, että leikkaan vähän tuosta ja tästä ja katotaan sitten mitä siitä tulee...ei aina paras mahdollinen juttu mutta välillä on kivojakin.
   Tuunailu on ihan mahtavaa ja voisin vaikka antaa muutaman hyvän lisäideankin jossain vaiheessa.

   Poista
 3. Kaikki on kivoja mutta tuosta farkkuhameesta tykkään eniten :)

  VastaaPoista
 4. Sä olet kyllä niin ahkera noiden käsitöiden suhteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, joka päivä tulee yksi valmis työ vähintään. Oikeasti en istu koneen edessä montaa tuntia päivässä mutta tykkään tehdä helppoja töitä jotka ovat nopeasti valmiita. On minulla tuolla isotöisiäkin valmisteilla mutta en ota niistä ikinä stressiä vaan ne valmistuu aina tuossa sivussa.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!