keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Lapset ruokaostoksilla

Netissä on välillä puhuttu siitä, että antaako perheet lasten välillä määrätä mitä syödään. Monet sanovat sitä, että jos antavat lasten sanoa juuta tai jaata niin heillä syödään pelkästään pitsoja ja ranskalaisia. Onko se noin vai pelkästään vanhempien luuloja ja pelkoja? Kuulostaa aika oudolle, ainakin minusta, että ne olisivat lasten ainoa kiinnostuksen kohde.

Meillä lapset ovat mukana kun mietitään ruokia ja tehdään niitä. 3 vuotiaskin voi hyvin olla apuri, maustaa ruokaa tai laittaa salaattiin kaikki ainekset kun ne on ensin leikattu. Ja paljon muuta. Meillä pojilla on kaupasta aina muutama toive vaikka eivät sillä kertaa olisi olleet mukana ostosten tekemisessä. Aina pitää tuoda kaupasta omenia, vesimeloonia ja viinirypäleitä. Näitähän ostan tietenkin aina mielelläni :) Toki pojat välillä haluavat tortilloja ja hamppareita, sitä en kiellä mutta aina ensimmäisenä kun kysyy mitä syödään on vastaus: lihaperunasoselaatikko, se on se ykkönen. Hernekeittokin kuuluu vanhemman pojan lemppareihin, olen vain laiska tekemään sitä :)

Vanhempi poikani ehdotti jokin aika sitten, että kalapuikkoja voitaisiin syödä. Ei auttanut sitten muu kuin hankkia seitä ja bataattia. Se oli siis pyyntö ja tällaista pöperöä syötiin kaksi päivää tosin pataattiporkkanasipuli kuutiot muokattiin muutamalla perunalla seuraavana päivänä soseeksi.

              Saako teillä lapset olla mukana suunnittelemassa mitä syödään? Mitä herkkuja tahtovat kaupasta?

Riko kananmunan rakenne rikki
1dl korppujauhoa ja herkkumausteita
Ensin sei upetetaan munaan ja sen jälkeen pyöritellään korppujauho-mausteseoksessa
Paistetaan öljyssä ruskeiksi

Kuutioidaan bataatti ja porkkanat ja suikaloidaan sipuli
kuullotetaan pannulla ja kaadetaan uunivuokaan, lisää hiukan vettä pannulle ja kaada liemi uunivuokaan
anna olla niin pitkään kunnes juurekset ovat pehmeitä

Oikein ihanaa keskiviikkoa teille kaikille!8 kommenttia:

 1. ♥ ihanaa päivää! Meillä lapset jo aikuisia :)

  VastaaPoista
 2. Ihania lapsia. Minä kun ajattelin, että jos lapset saavat päättää mitä syödään, niin jätskiä, jätskiä, jätskiä, vähän hamppareita ja pizzaa tietenkin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämäkin välillä tahtoo tortilloja tai hamppareita. Mutta näin saa kivaa vaihtelua ruokalistaan kun tenavatkin saavat sanoa sanansa.

   Poista
 3. Värikästä ja niin herkullisen näköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli ihan tolkuttoman hyvää. Meillä ei osteta valmiina mitään kalapuikkoja kun ovat niin pahoja, lapsetkaan ei niistä tykkää mutta nämä meni kyllä ihan kaikki. Eikä haitannut vaikka halusivat toisenakin päivänä samaa.
   On niin helppo tehdä niin ei väliä jos joutuu paistelemaan niitä molempina päivinä :D Tosin nyt ei ihan hetkeen kyllä syödä noita :)

   Poista
 4. Meillä pienin ei osaa vielä toivoa, mutta spagetti ja jauhelihakastike näyttäis olevan suurta herkkua. Eskarilta jos kysyy niin se toivoo AINA pinaattilettuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihih, on ihanaa nähdä miten erilaisia lapset ovat. Meillä Sammakkomies kyllä nykäisee jauhelihakastikkeet yhdessä hujauksessa naamaan jos vaan eteen laittaa. Hassua ettei kuitenkaan ikinä pyydä sitä kun kysytään mitä laitetaan...

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!