keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kasvatuskello kilkattaa

Myönnän en kasvata lapsiani, he saavat muokata oman persoonansa ja heitä tuetaan siinä. Toki he osaavat käyttäytyä ja ovat ystävällisiä mutta saavat purkaa kotonaan pahan olon ja olla apinoita. Ei minä en kasvata heitä tiettyyn muottiin vaan saavat etsiä laatikkonsa itse ja sulkea oven perässään jos siinä tahtovat olla.

En minä vaadi poikaa olemaan pojaton tai opeta hänelle, että on pojan ja tytön hommat. Hän saa itse asian pähkäillä. Meillä silti poika on poika ja tyttö on tyttö vaikka poika saakin valita käsityöt kun puutyö ei kiinnosta tai tyttö mennä kontaktinyrkkeilyyn kun baletti ei kiinnosta. Väreillä ei ole väliä mitä päälleen laittaa eikä vaatteillakaan väliä ole, saahan tyttökin housut vetää jalkaansa, laittakoot sitten poika vaikka hameen jos niin tahtoo. Ei se niin kamalaa ole miten homman hoitaa...ei siitä tarvitse niin herneitä nenuun vetää. Mutta pojasta ei helposti tyttöä tule eikä tytöstä helposti poikaa...tarvitaan siihen vähän enemmänkin ja kyllä vaan lapsia alkaa ne sukupuoliset erot kiinnostaa ja toki niistä heille kerrotaan.

Ei lapsilla rajoja ole vain meillä aikuisilla ja sen mukaan me niitä lapsia ohjaamme jotta heistä tulisi juuri sitä mitä me haluamme. Ei pidä siis tukahduttaa vaan antaa kasvaa ja kukoistaa rauhassa. Meillä kasvatusmetodi oppaat ovat aina lentäneet romukoppaan, ei ne lapsia varten ole.

Meiltä löytyy pieni ja pippurinen Pööpänpöö tyttönen, kaunis peikkotyttönen Pööppä. Ei kumartele sukupuolten väliselle hömpälle mutta on tyttö isolla T:llä. On herkkä runopoika Banaani, joka tykkää käsitöistä, nauttii kauniista tytöistä eikä pyssyistä välitä. Silti nauttii miekoista ja keskiaisista ritareista, lohikäärmeet ja prinsessat ovat aina mielessä. Ja sitten meidän viidakkopoika Sammakko, autot ovat se juttu ja kaikki mikä poikiin liittyy...hän on iso ja vahva poika on hänen mottonsa ja sitä hän on.

Antaa lasten olla mitä ovat, ei se ole niin kovin vakavaa. Ei lapset siitä rikki mene, jos joku rikki menee on se aikuinen itse.

Housuni
Nautinnollista keskiviikkoa teille kaikille!

4 kommenttia:

 1. Suloinen tuo poikasi, ja totta... ihan Eemelin näköinen :)
  Mukavaa pääsiäisviikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja luonnekkin on aika paljon sama kuin Eemelillä...tai enemmän kyllä taitaa olla Viidakkovekara...ei yleensä pahojaan tee vaikka onkin ylivilli kaveri...

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!