Translate

torstai 7. heinäkuuta 2011

Sitruunatorttu

Pohja:

2 munaa
3/4 sokeria
1dl vehnäjauhoja
100g voita sulatettuna

Täyte:

2dl vettä
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
2 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunanmehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
25g voita

Koristeeksi:

1dl kuohukermaa
1/2 tl vaniliinisokeria
1/2 tl raastettua sitruunan kuorta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja voisula. Kaada taikina voideltuun, korppujauhoitettuun torttuvuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 min.
Kumoa kypsä pohja.

Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja raasta sen kuori. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, mmunat, maissitärkkelys ja sitruunanmehu. (älä käytä alumiini kattilaa).
Kuumenna ja hämmennä, kunnes kiisseli sakenee, Lisää raastettu sitruunan kuori ja voi. Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte kakkupohjan syvennykseen.

Jäähdytä torttua jääkaapissa n.2 tuntia. Koristele vaahdotetulla, maustetulla kermalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia ihan estottomasti vain!