Translate

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Kukkakaalikeitto ja donitsikakku

Tyhmä viikko sen kuin jatkuu. Eilen meidän koko porukka heräsi kaameaan flunssaan. Neljä henkilöä niistää aivojaan pihalle minkä kerkiää. Itse tosin olen tästä porukasta parhaimmassa kunnossa ja tietenkin minä halusin tehdä päivän ruuan. Ja tiedän kyllä, tämä on varsinaisesti käsityöblogi, joka on keskittynyt kierrätykseen mutta nyt minä haluan laittaa vielä jotakin ihan muuta teille. Ja tosin flunsassa ei oikein jaksa miettiä mitään muuta kuin lepoa ja näin vanhemmiten ruokaa. Ruoka on elämän eliksiiri kun tähän ikään päästää. Se parantaa oloa kummasti.

Parasta ruokaa flunssaisena on kaikki ihanan samettisen pehmeät keitot ja tietenkin tarvitaan myös nopeita hiilareita, tai minä ainakin tarvitsen. Siksipä ruokalista koostui juurikin ihanan pehmeästä keitosta ja tuhdista kakusta ja koska meidän perhe rakastaa valkosuklaamoussea niin tällä kertaa sitä löytyi tuosta donitsikakusta. Kakku on ihan perus tiikerikakku, en nimittäin onnistu ikinä tavallisen kakkupohjan teossa, tämä sopii siis oikein hyvin tähän hommaan. Mutta tietenkin voi tehdä tavallisen kakkupohjan myöskin, olisi vielä enemmän donitsin tyyppinen kuin tämä tiikerikakku.

Kukkakaalikeiton kanssa sopii erittäin hyvin broilerpekoni, ruohosipuli sekä paahdettu sipuli


Hieman kärsinyt tarjotin löytyi Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Niin meidän kotiin sopiva. Myös tuo kummallisen ruma teepannu on ilmaisosaston löytöjä.




Punareunuksinen pieni tarjoiluastia on viime Kierrätyskeskus reissun löytö. Yritän kovasti löytää kaikkea punaista kattaukseen. Aika sinivoittoista on edelleen. Muita saman reissun astioita voi käydä ihastelemassa täällä.

Pieni kikka kakun leikkuuseen. Kun kakku otetaan kylmästä ja mousse sekä kuorrute ovat hyvin hyytyneet. Lämmitä veitsi lämpimällä vedellä ja kuivaa hyvin. Sen jälkeen on helppo leikata tasainen kakkupalanen. Ja tämä temppu toimii kaikkien kakkujen kanssa.



Kun tiikerikakku on jäähtynyt, halkaise se kahteen osaan. Kostuta alempi puoli appelssiinimehulla ja laita kerros valkosuklaamoussea, lado banaanin siivuja moussen päälle ja banaanien päälle toinen kerros valkosuklaamoussea.
Kostuta kansi appelssiinimehulla ja laita kansi kakun päälle.
Sulata maitosuklaa vesihauteessa ja anna hetki jäähtyä. Kaada kakun päälle ja ripottele pinnalle vaikka trösseleitä, laita kylmään hyytymään.




Mukavaa sunnuntaita kaikille

-Nelli-

16 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvälle molemmat ohjeet! Kurjuus, teitä on kyllä koeteltu tällä viikolla :(. Toivottavasti ensi viikko menee paremmin <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaista se välillä on, minkäs teet...Tästä ei voi päästä enää kuin ylöspäin.

      Poista
  2. Ihan tulee vesi kielelle kun noita katselee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vaan tuliko parempi olo kun söi :)

      Poista
  3. On kyllä herkullisen näköinen kakku :)Sinä teet kyllä hauskoja ja sisustukseen sopivia löytöjä ilmaisosastolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmaisosastoilta löytyy vaikka mitä välillä. Itse ainakin löydän paljon kaikkea.

      Poista
  4. Pikaisiin paranemisiin teille,toivottavasti olo jo parempi,Ihania herkkuja olet taas tehnyt,ja astiatkin niin nätit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun flunssa ei vielä ole tuossa pisteessä missä muiden. Eli katotaan nyt mikä on vointi muutaman päivän päästä :)

      Poista
  5. Oletko kokeillut jotain muuta täytettä kuin valkosuklaamoussea? Sopisiko joku muu? Pätkis tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En, mutta ei muuta kuin testaamaan. Väliin voi laittaa kaikkea mistä itse tykkää.

      Poista
  6. Kiitos vinkistä! Täytyykin kokeilla veitsikikkaa, kun seuraavan kerran leivon kakkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poika opiskelee kokiksi niin siellä opetettiin ihan ensimmäisenä tuo :)

      Poista
  7. Tosiaan, kahvikakunkin voi täyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee pikkuisen enemmän luksusta silloin :)

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!