Translate

torstai 29. joulukuuta 2016

Perunalaatikosta herkku rieskoja

En tiedä teistä mutta minulle nämä hävikkiruoka päivät ovat sellaisia päiviä, joita todella odotan välipäiviin. Tuntuu, että herkuttelu jatkuu pidempään ja saa uusia muotoja, nautinto pitkittyy. Laatikoiden jämistä saa niin helposti tehtyä kasvispihvejä, sämpylöitä, sosekeittoja ja tietenkin rieskoja. Ja tulikin niin hyviä, että koko pöytäseurue istui hiljaa paikallaan ja nautti pöydän antimista. 
Olen kuitenkin todella tyytyväinen siihen, että meillä on näin vähän hävikkiä jäänyt joulusta, viime vuonna oli sama juttu mutta se vähän mikä jää kannattaa tehdä muuhun kuin heittää pois. Meillä ei tänä vuonna jostain syystä kukaan oikein syönyt lanttu-ja perunalaatikkoa ja saatiin isommat annokset muuta ruokaa näistä kahdesta. 
Tällä illallispöydällä sanoimmi heipat joululle, loppu glögi juotiin ja meille se on joulun päätös. 


Perunalaatikosta rieska

5dl perunalaatikkoa
3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
3dl maitoa
1tl suolaa
2rkl voita taikinaan

* Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Taikina jää hiukan löysäksi.
* tee pieniä pyöreitä leipäsiä taikinasta pellille. Noin sentin paksuisia littanoita. Pistele haarukalla reikiä pintaan.
* Paista rieskoja uunissa 220 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes rieskan pinta on saanut kauniin värin.








Mukavaa päivää 

-Nelli-

4 kommenttia:

  1. Hävikkiruokailusta tulee kyl niin hyvä mieli. Mua oikeen harmitti, ettei meiltä jäänyt mitään muuta kuin kinkkua. Siitä pitää jotain kehittää tähän loppuviikkoon vielä. Just eilen haaveilin perunarieskoista.. Mut ei ollut valmiina mitään, mistä ois tehnyt. Höh. Viime vuonna tein ihanaa uunivuokaa, jossa hyödynsin ainaskin rosollin jämät ja mitähän muuta.. hmm.. en oikeen muista. Varmaan sitä kinkkuakin oli siinä ja muistaakseni seassa myös vuohenjuustoa. Tarkkaa reseptiä en muista, mut hyvää se oli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tulee ja useasti hävikkiruoka on ihan mielettömän hyvää. Meilläkään ei viime vuonna jäänyt laatikoita yhtään mutta nyt jäi ja pakko oli tehdä näitä herkkuja. Kalkkunasta on tulossa tuossa uuden vuoden jälkeen yksi resepti ja tietenkin joulusuklaat muutti muotoaan. Niistäkin myöhemmin. Niin monta postausta tässä odottamassa :D

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!