Translate

lauantai 5. marraskuuta 2016

Herkullinen peltipiirakka

Samalla kun aloittelin joulukoristeiden teon, niin jaan myös erilaisia herukullisia naposteltavia, jotka sopii niin Itsenäisyyspäivään, jouluaatto iltaan glögin kanssa tai pikkujouluihin. Ja mikä parasta tätä piirakkaa voi mös tehdä hävikistä, jota jouluna syntyy aina. Ja jos ei vielä näihin hetkiin ennätä niin Uusi vuosi on se hetki, jolloin ainakin meillä herkutellaan piirakoilla ja pakastimen pohjalla lojuvilla jouluherkuilla. Eli viimeistään silloin meillä syödään joulu pois. Hävikki ideoita on tulossa myös tähän jo ennen joulua ja tietenkin joulun jälkeen kun taas teen ehkä jotakin erilaista, riippuen mitä jää jäljelle.

Mutta keskitytään siis tähän peltipiirakkaan. Monet -70 luvun lapset varmasti muistavat tämän kyseisen herkun, sillä niihin aikoihin oli tämä piirakka iso hitti illanistujaisissa. Olen aikaisemmin julkaissut ihan perusohjeen mutta tämä on enemmän, että mitä kaapista nyt sattuu löytymään versio. Ja tietenkin mausteita en ole säästellyt tässä versiossa, vaikken ihan määriä muistakkaan.


1kg voitaikinaa 

jauheliha-riisitäyte:
250g jauhelihaa
1 sipuli
1tl suolaa
salsan jämä (ei isoa annosta)
2 dl keitettyä riisiä (katso keitto-ohje paketin kyljestä)
1 kananmuna
4 rkl emmetaalijuustoraastetta

voiteluun:
kananmuna

Paista jauheliha ja sipuli, lisää salsa. Maista, jos ei ole tarpeeksi tulista, niin lisää joko salsaa tai paprikaa, chiliä ja cayenepippuria. Anna jäähtyä. Sekoita jauhelihan joukkoon riisit, muna ja juustoraaste.

Anna taikinan sulaa, kauli toinen takinasta ohuemmaksi. Täyte keskelle ja käännä toinen reuna täytteen päälle. Tee sama toiselle taikinalle. Painele reunat kiinni haarukalla, voitele ja pistele haarukalla reikiä pintaan. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 min.



Herkullista lauantaita

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. En ole koskaan tehnyt, enkä kuullutkaan peltipiirakasta, ohje pitää ottaa ja kokeilla-kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikeasti tiedä mikä tuon oikea nimi on.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!