Translate

perjantai 25. marraskuuta 2016

Hävikistä piirakkaa


Huomenta,
Jälleen pieni idean poikanen hävikkiruoan jatkojalostukseen. Kannattaa kokeilla, on muuten älyttömän hyvää. Meni piirakka parempiin suihin hetkessä.

Jääkaapin perällä oli sienikastikkeen jämä ja vieressä oli rasia silputtua kesäkurpitsaa, vihanneslaatikosta löytyi palanen paprikaa, Edamin köntsäkin oli nätisti odottamassa ottajaansa ja sinihomejuusto huusi jo hyllyllä apua. Niistä meidän merhe saikin herkullisen piirakan. Kiitos ja kummarrus, vatsa kiittää.

Voiko kokkailu olla tämän helpompaa? Minusta ei. Ja oikeasti tämä ei juuri aikaa vie. Piirakan pohja on helppo tehdä, monet asiat tässäkin ruuassa oli jo valmiiksi viipaleina. Hävikkiruoka on idea myös silloin kun on kiire tai laiskottaa. Uuni hoitaa hommat ja itse voi vain keskittyä olemiseen. Toki yhteisaika on tässä piiraassa iso mutta sitä omin kätösin tehtyä ei juuri ole. 
Tuhannesti anteeksi jälleen näistä nopeista kännykkäkuvista. Yritän seuraavalla kerralla muistaa ottaa ihan kamerankin keittiöön kun sinne hiihdän syömään.


Pohja:

100g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Nypi pehmeään voihin vehnäjauhot. Lisää vesi ja hieman suolaa. Painele keraamiseen piirasvuokaan reunoja myöten. Esipaista 200°c:ssa noin 25-30 minuuttia.


Täyte:

sienikemakastiketta (noin 3dl)
kesäkurpitsaa 
paprika
hiukan suolaa ja mustapippuria
tuoretta timjamia
edamraasteetta
sinihomejuustoa

Paloittele kesäkurpitsa ja paprika, paista öljyssä. Kaada sienikastikkeen jämät kulhoon, Lisää paistetut kasvikset joukkoon ja sekoita hyvin, lisää hiukan mausteita ja tuoreita yrttejä. Raasta juustoa reilusti täytteen joukkoon ja sekoita. Kaada täyte pohjalle ja levitä tasaisesti, laita päälle sinihomejuusto nykäreitä. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Nautitaan salaatin kera

Oikein herkullista viikonloppua

-Nelli-

4 kommenttia:

  1. Oi, näyttää hyvältä! Ei pitäisi eksyä tällaisten kuvien joukkoon, kun on jo valmiiksi nälkäinen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja tuo piiräkka oli valtavan hyvää, katosi nopeasti pöydältä vatsaan.

      Poista
  2. Nam,hyvä onkin käyttää nuhjaantuneet vihannekset piirakkaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, rahatkin säästyy kun ei heitä ruokaa pois.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!