Translate

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Parsakaalipasta, Cafe Mlynekin tunnelmalla ja VillaNannan twistillä

Lämmin viima kutittelee kasvoja kun kävellään paahtavan auringon alla retkeltämme Kazimeirzin sykkeeseen. Vaimea musiikki kuuluu jostakin kaukaa ja maukkaan ruuan tuoksu valtaa koko ruumiin ja sielun. Tuoksu johdattaa meidän hämyiseen Cafe Mlynekiin. Sen mehevä parsakaalipasta odottaa pöydällä ja herkullinen kosher viini on jo kaadettu laseihin meitä varten. 
Istumme nauttimaan hetkestä, sen tuomasta ilosta ja onnesta mutta samalla valtaa sydämeen syvä ikävä. Ikävä kotiin, ikävä Kazimierzin sykkeeseen, sen omaleimaiseen ulkonäköön ja erilaisiin ihmisiin. Ruoka ja juoma, nauru ja puheensorina. 


Parsakaalipasta

Penne pastaa
puolikas parsa
oliiviöljyä
valkosipuli
kevätsipuli
kermaa
vehnäjauhoja

1. Keitä penne pussin ohjeen mukaan, keitä myös parsa (isohkoja lohkoja)
2. Lämmitä pannu ja lisää siihen oliiviöljy lämpenemään (reippaalla kädellä öljyä)
3. Lisää pilkottu valkosipuli sekä sipuli. Lisää kypsä parsa pannulle. Mausta makusi mukaan (merisuolaa, mustapippuria)
4. Lisää kerma (vähintään puoli desiä) Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan, jotta kerma hiukan jämäköityy. Kääntele varovasti. Maista (lisää maustetta jos maku ei ole riittävä)
5. Annostele lautaselle ja raasta päälle parmesaania tai grana padanoa

Helppo, lihaton pikaruoka, kun haluaa hiukan herkutella.


Nautinnollista päivää kaikille

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Nam,kuulostaa herkulliselta! Hyvää viikonloppua Nelli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parsakaalipasta on kyllä niin hyvää.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!