Translate

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Toppi tilkusta

Trikootopit ovat kesän yksi helpoimpia ompeluksia mitä on. Toppeja myös tarvitsee vaikka tämä kesä on nyt ollut mitä on. Käsityö kerhon lehdessä on aikanaan ollut paljonkin trikoopaitojen kaavoja ja niistä on aika helppo tehdä itselleen sopiva paita/toppi. Minulla oli niin pieni tilkun palanen, että siitä ei ihan helposti toppia tullut. Oli aivan pakko muokata kaava sopivaksi.

Ihan ensin valitsin kaavan Käsitykerhon lehdestä 6/2000, katkaisin haavan vyötäröstä ja muokkasin vyörätölle volangin. Tuli jonkin sortin peplum- toppi tästä. Volangin voi joko tehdä itse tai sitten etsiä jostain kaavalehdestä peplumin kaavan ja lainata siitä helmaosaa. Volanki ei ole itsekkään vaikea tehdä. Volangissa on sama periaate kuin kellohameessa. Eli hellohameen ohjetta voi hyvin käyttää tähän. Klikkaa katsomaan vaihtoehtoja täältä. Koska minulla oli pienen pieni pala kangasta niin helman leikkasin epätasaiseksi, edestä ja takaa lyhyemmäksi mitä sivuilta.

Jokainen pienikin lämpöinen hetki täytyy ottaa talteen talven varalle. Jokainen pienikin auringonsäde varastoida. Muutoin ei talven yli pysty kulkemaan. Saa nähdä miten hankala talvi on kun kesä on ollut näin huono. Minuun se ainakin vaikuttaa suuresti. Minun aurinkoinen kesäpäivä koostuu koirista tai pyöräilystä, ihanista pikku hetkistä, hyvästä olosta ja hyvästä ruuasta.

















Kesällä syöminen on hiukan hankalaa, varsinkin jos on kovat helteet niin ei juuri maistu mikään. Silti on ihan hyvä yrittää syödä edes jotakin. Lounaaksi meillä yleensä syödään jotain hyvin helppoa kuten keittoja tai salaattia, pastan eri variaatiot ovat yksi erittäin hyvä vaihtoehto. Ostin jokin aika sitten Gummeruksen keittokirjan joka sisältää ison määrän italialaisia ruokaohjeita. Olemme testailleet nyt parit reseptit ja pakkohan minun on laittaa teille reseptit esiin. Kirja löytyy esimimerkiksi täältä. Itse muokkasin hieman tätä pastaruokaa sillä kaapissa ei ollut ihan reseptin tarvikkeita ja olin laska enkä lähtenyt kauppaan. Mutta toimii tämä näinkin.

Tomaattinen tagliatelle

500g tuoretta tagliatelle pastaa
3rkl oliiviöljyä
2 silputtua valkosipulin kynttä
500g kirsikkatomaattia
1rkl balsamiviinietikkaa
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria

1. Keitä pasta ohjeen mukaan.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää valkosipuli ja hauduta noin minuutin ajan. Lisää puolitetut tomaatit ja kypsennä sen verran, että tomaatit juuri ja juuri kuumenevat ja alkavat hajota.
3. Pirskota tomaattien päälle balsamiviinietikkaa ja anna imeytyä. Heitä basilika joukkoon ja sekoittele varovasti. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
4. Kaada tomaattiseos kuuman pastan päälle ja tarjoa heti. Lisää runsaasti parmesaaniraastetta.



Nautinnollista viikonloppua

torstai 30. heinäkuuta 2015

Kesä on herkuttelua

Kesällä tulee herkuteltua paljon ihanan raikkailla herkuilla ja helteisenä päivänä on aivan ihana juoda alkoholitonta limpparia. Teimme ovan version Miodova- ravintolan itsetehdystä limonadista. Meidän limonadi on lähinnä holiton drinkki mutta toimii silti oikein hyvin. Illalla on mukava istua partsilla ja antaa viimeisten auringon säteiden lämmittää hetkisen. Leipäpitsa sekä mascarpone-mansikkakakku on hyvä pikku naposteluun. Kakun reseptin nappasin Pullahiiren päiväunia-blogista. Valitsin tuorejuustoksi mascarponen ja vaihdoin mustikat mansikoihin. Oikein hyvää kakkua.


Sitruunan raikas limonadi

Tarvikkeet:

- jäitä
- puristettua sitruunanmehua
- priteä
- lime lohkoja
- sitruunamelissan lehtiä
(sokeria jos limusta tulee liian hapanta)

Sekoita kaikki ainekset yhteen. Maista. Lisää sokeria tarpeen vaatiessa. Laita limonadi karahviin ja koristele lime lohkoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.




Oikein ihanaa torstaita kaikille

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Vanha mekko

Helpot muokkaukset ovat hauskoja. Paljon ei vaadita jos haluaa muuttaa vaatteen ulkonäköä edes vähän. Eikä aina tarvitse suuria muutoksia, että vaate näyttää jo toiselle. Niin kävi tälle mekolleni, joka on ollut aina vähän raskaan oloinen ja nyt näyttää kevyemmältä.

Löysin kaapista yhden lempimekoistani, mekko on minulle aivan liian pitkä ollut aina ja nyt huomasin myöskin, että mekon helmassa oli kammottava reikä. Minun ei auttanut kuin alkaa muokkaamaan mekosta sellaista mitä voisi vielä käyttää. Onneksi sain pelastettua vielä mekkoni. Mekosta ei nyt ole olemassa kuvaa päälläni mutta eiköhän sekin vielä järjesty joskus. Toivotaan ainakin. Ei ole sellaisia kunnon helteitä tänne ilmestynyt vaikka miten on odottanut.
Mekon tuunaus ei ollut vielä tässä mutta saatte nähdä toisen osan hieman myöhemmin.



Ihan ensin leikkasin kaksi alinta frillaa irti ja näin mekko lyheni mekon helmaan niin päällikankaalle kuin vuoriin ompelin mustaa puuvillapitsiä. Ensimmäinen osa siis valmis.





Nautinnollista päivää kaikille

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Farkut poikki

Minulla iso määrä farkkuja ja tulin siihen lopputulokseen, että yhdet farkut eivät vain nyt toimi niin kuin alunperin ajattelin. Nämä ihanat ilmaispisteen farkut on jo nähty blogissani ja todella ovat niin tyyliäni kuin olla ja voi mutta ei niille käyttöä löydy sillä kaapissa on samanlaisia ja parempi laatuisia. Nämä farkut saivat lyhentyä shortseiksi ja olivat reissulla mukana Kazimierzissa mutta eivät toimineetkään sitten ajatukseni kanssa, joten jäivät laukkuun. Joskus vain tuntuu, että mikään ei oikein toimi. Shortseihin käytin koristeeksi pitsiverhoa josta on nähtävillä toinenkin työ.


Farkut ennen ja jälkeen. Topin ohje löytyy täältä.





Leikkaa ensin lahkeet pois ja ompele päärmeet. Leikkaa sen jälkeen kolmio Johon neulaat pitsin kiinni. Ompele pienellä siksakilla.


Pakkohan minun on lykätä ruokaakin samaan postaukseen, sillä ruoka on niin ihanaa kesällä, se maistuu erilaiselta ja näyttää erilaiselle. Johtuukohan se sitten auringostaja parvekkeestä, ken tietää mutta on se vain niin mahdottoman hyvää. Varsinkin jos pitää "mitä kaapista löytyy"- päiviä tai "kaappien tyhjennys"- päiviä. 
Tämä kesäinen kaalikeitto on juuri sellainen, että laitettiin ihan kaikkea sitä mitä nyt sattui olemaan kaapissa ja että oli mahdottoman hyvää.


Kesäinen kaalikeitto

- pala keräkaalia
- kukkakaalia
- parsakaalia
- pieni pala lanttua
- porkkanaa
- perunaa
- punaista kevätsipulia varsineen
- herneitä
- tomaattia
- jauhelihaa
- persiljaa
- mausteet (suola, mustapippuri, paprika)

Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Laita kaali ensin kiehumaan veteen. Lisää sen jälkeen lanttu, porkkana ja peruna. Vasta kun kasvikset ovat melkein valmiita lisää kukka-ja parsakaali. Perkaa herneet ja laita ne lopuksi tomaattien kanssa keittoon.

Paista sipuli ja jauheliha pienessä määrässä oliiviöljyä. Lisää lopuksi keittoon. Mausta mielesi mukaan. Maistele niin saat hyvän maun. Laita pinnalle reilusti persilijaa.


Mukavaa tiistaita

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kahden trikoopaidan mekko

Monet ovat varmasti huomanneet sen, että trikoopaidoista on todella helppo tehdä mekkoja ja tunikoita. Tämä ei ole poikkeus. Itse kun pidän todella paljon tämän tyyppisestä pukeutumisesta niin oli aika helppo tehdä tämä mekko. Kuvio on tehty myös trikoopaidasta ompelemalla vain suoralla tikillä paidan päälle...

Mekko on tehty samoin kun lukuisat samanlaiset mekot tässä blogissa. Ensin leikkasin raitatopin helmasta vähän pois ja punaisen t-paidan helman leikkelin kainaloiden alta pois. Yhdistin topin yläosan t-paidan helmaan ja kiinnitin kuminauhan sekä ankkurin. Valmis.









Mukavaa alkanutta viikkoa

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Sekalaista puuhaa

Nyt tulee herkkuja sekä vanhan rannerenkaan tuunaus. Samaan pakettiin vain reippaasti. Löysin nimittäin todella helpon ja hyvän hampurilaissämpylän ohjeen ja haluan sen jakaa tänne. Ohje löytyy tutusta Leivotaan- lehden leipä lehtisestä. Kannattaa kokeilla siis, myös helpot nutella brownisit tulee tähän teille myös kokeiltavaksi sekä Pinterestistä löydetty ohje rannerenkaan tuunaukseen.
Mitään asiaa minulla ei tähän tämän enempää oikeastaan ole. Jaaritellut niin paljon muissa postauksissa jo.
Aloitetaampas siis rannerenkaasta. Minulla on iso määrä rannerenkaita joita en enää käytä mutta olen myös todella laiska niitä laahaamaan minnekkään, joten tämä ohje tuli kyllä hyvään tarpeeseen. Tykkään nimittäin paljonkin tämän tyyppisistä jutuista ja varmasti teen lisääkin kunhan sellainen väli tulee vastaan.


Omaan koruuni valitsin ihan puuvillanarua. Tätä narua olen käyttänyt monessa koru tuunauksessa ennenkin. 






Sitten nopeasti siirrytään niihin hamppareihin. Mikään ei ole niin hyvää kuin itse tehty hamppari, kokonaan itse tehty. Yksi oma suosikkini pihviksi on paneroitu seitifile, mutta kaikki muukin kyllä toimii oikein hyvin. Olikin mahtavaa löytää kunnon hampparisämpylän resepti. Nyt saa ihan kunnon hampurilaisia.




Nutella-brownis

- nutellaa 1 1/4 dl
- 2 munaa
- vehnäjauhoja 1/2 dl

Sekoita kaikki aineet hyvin, laita uunivuokaan. Paista 200 astetta noin 20 minuuttia (riippuu uunista). Muista tarkastella ja kokeilla tikulla.


Mahtavaa sunnuntaita