Translate

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Juustoinen juuresvuoka ja herkullinen maustetahna porolle

Lidlin oma resepti lehti Liedellä, Makuja meiltä ja maailmalta on minulle ihan uusi tuttavuus mutta heti löytyi resepti jota oli pakko testata eli juustoinen juuresvuoka. Laitoin omat mausteet sillä valkopippuri ei ole meidän suosikkeja mutta kirjoitan reseptin kuitenkin ihan suoraan lehdestä tähän, jokainen sitten itse maustaa niillä lempi mausteillaan.
Tuo maustetahna on taas meillä aina käytössä mutta vaihtelemme jälleen mausteita sen mukaan mitä ollaan tekemässä. Muuta enää käytetäkkään kuin maustetahnaa. En muista mistä olemme sen idean oikein napanneet aikanaan mutta vuosia olemme sitä käyttäneet ja tahnan tekoa on minulta kyselty, joten tässä tulee. Mitat ovat siihen mutulla.
Meillä useasti kun lihaa paistellaan paistetaan samalla myös paprikaa, sipulia sekä tomaattia. Tällä kertaa tosin sipulit jäi tekemättä mutta toimii tämä näinkin. Vihannekset saa kivan vivahteen kun ne paistaa samassa öljyssä.

Vaikka olisi kipeänä ja mikään ei maistu niin kyllä mieli virkistyi kun edes muutaman haarukallisen tätä herkkua laittoi suuhnsa. Juurevuoka sopii todella hyvin poron kanssa ja on muutenkin kiva vaihtelua ruokapöytään. Ei aina tarvitse tehdä kermaperunoita tai kukkakaali-parsakaaligratiinia. Juuresvuoka on ihanan makea ja voisi sopia myös voimakkaan lohen kanssa. Pitää kokeilla.


Juustoinen juuresvuoka

400g porkkanaa
400g bataattia
200g lanttua
4dl kuohukermaa
1tl suolaa
3/4 valkopippuria
1/2 muskottipähkinää
100g Grana Padano- juustoa raasteena

Kuori ja leikkaa ne oikein ohuiksi lastuiksi.
Sekoita juurekset keskenään ja kumoa ne voideltuun uunivuokaan
Mausta kerma ja kaada seos vuokaan. Ripottele pintaan juustoraaste.
Paista 175- asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa.
Jos vuoka alkaa ruskistua loppuvaiheessa liikaa, peitä se leivinpaperilla.

****

Maustetahna porolle

Poron sisäpaistista leikatut pihvit pannulla:
Kuivatettua timjamia ja tilkka oliiviöljyä morteliin, hierotaan pihvien päälle.
Paistetaan voi-öljyseoksessa haluttuun kypsyyteen. Pinnalle suolaa ja pippuria.


Mukavaa sunnuntaita kaikille

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tuota juuresvuokaa suosittelen todella.

      Poista
  2. Juurekset ovat näin talviaikaan yksi lemppari ruokani, monessa muodossa. Tämä kuulostaa niin hyvältä, että taitaa huomisen vieraat saada tätä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ainakin tykättiin todella paljon tuosta juuresvuoasta. On tullut jäädäkseen meidän pöytään.

      Poista
  3. Ihanaa herkkua.
    Mukavaa Joulun aikaa Sinulle Ja Perheellesi

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä, täytyykin kokeilla. Eipä kyllä taida leivinpaperi pelastaa palamiselta, jos juuresvuokasi laitat 275 asteeseen 2 tunniksi :). Olisiko joku 175 astetta lähempänä totuutta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä onkin tullut taas painovirhe paholainen :) hyvä kun huomasit. Pitää korjata.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!