Translate

torstai 13. elokuuta 2015

Friteeratut kasvikset ja jokiravunpyrstöt


Jälleen ihana resepti Kodin keittokirjat- sarjasta. Pakko kokeilla ja pakko jakaa. Oli meinaan niin hyvää, tehtävä toistekkin näitä. Nämä on lähinnä tarkoitettu alkupaloiksi mutta meillä syötiin dipin sekä salaatin kanssa ja toimi niin vallan mainiosti. Hauska kombo ja hyvä lounas. Muitakin tapoja syödä näitä voi kokeilla. Minun suosikkini tästä oli ehdottomasti parsakaali, paprika sekä sipuli. Ja tietenkin jokiravunpyrstöt. Mutta nuo jokiravut tehtiin sen vuoksi kun taikinaa jäi iso määrä (paistettiin vähemmän mitä ohjeessa on).



100g kukkakaalia
100g parsakaalia
1 punainen paprika
1 kesäkurpitsa
1 sipuli 
(jokiravunpyrstöjä)
runsas dl vehnäjauhoja
auringonkukkaöljyä
(friteeraamiseen)
6 oksaa lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria

Taikina:

2 kevyesti vatkattua munaa
1 rkl oliiviöljyä
3 dl kylmää olutta
hyppysellinen suolaa
3,5 dl siivilöityjä vehnäjauhoja

- Yhdistä kaikki taikina-aineet suuressa kulhossa. Sekoita hyvin. Peitä taikina ja pane jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet kasvikset.
- Leikkaa kukka- ja parsakaali pieniksi tertuiksi. Poista paprikasta siemenkota ja siemenet ja leikkaa se pitkittäin kahdeksi suikaleeksi. Leikkaa kesäkurpitsa 1 cm:n viipaleiksi ja sipuli pitkittäin kahdeksaan osaan, Kaada jauhot kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada paloitellut kasvikset joukkoon.
- Kuumenna friteerausöljy syvässä paistinpannussa 180-190 asteiseksi eli kunnes leivänpala ruskistuu 30 sekunnissa. Ota 5 tai 6 kasvispalaa kulhosta, ravistele liiat jauhot pois ja kasta taikinaan. Nosta pois ja anna liian taikinan valua pois pudota varovasti kuumaan öljyyn. Paista noin 3 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kullan ruskeita. Ota pois öljystä reikäkauhalla ja jätä talouspaperin päälle valumaan. Kun kaikki kasvikset on pastettu, pyöritä persiljanoksia jauhossa, kasta taikinaan ja paista öljyssä, kunnes ne ovat kullan.ruskeita. Tee sama jokiravunpyrstöille.
-Mausta suolalla ja tarjoa heti.


Ihanaa iltaa kaikille

2 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!