Translate

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Ankkuri ja tähdet

Ihanaa miten kelit alkoivat helliä näin viimeisellä lomaviikolla. Silti on vähän sellainen fiilis, että en haluaisi vielä luopua tästä ihanasta lomastani. Vielä voi tehdä ihania kesävaatteita vaikka jo syksyä olenkin alkanut katsella sillä silmällä ja Pinterest on ollut kovassa käytössä.
Minun lempiasuni on tänäkesänä ollut kaikenlaiset haalarit, lyhyenä ja pitkänä, ovat yhtä helppo pukea päälleen ja yhdistellä muihin vaatteisiin kuin mekot. Ei muuta kuin sujahtaa haalarin sisään ja se on siinä. Vai mitä mieltä olette? Haalarin kaava löytyy Allt om Handarbete 5/15 lehdestä mutta lyhensin lahkeet sekä jätin nauhakujan pois, käytin pelkästään kuminauhaa vyötäröllä.






Tämän kaverin kanssa kun lähtee liikkeelle niin ei ole tylsää hetkeä ollenkaan. Kaveri keksii kyllä tavat viihdyttää ihmisiä. Niin kävi tälläkin kerralla kun mentiin leffaan.

Taannoin kerroin teille siitä kun tyttöni luota tuli iso määrä tarpeetonta tavaraa ja muutama juttu jäi minulle. Noh, tein hänen vanhasta pyyhkeestään partsille jälleen uuden lattiatyynyn. Mitään ei tarvitse leikata vaan ompelee vain ja sisällä on jälleen leikkuu- ja ompelujätettä. Näyttää vahvasti sille, että kohta meidän parveke on valtava tyynymeri mutta tuossa on ihana köllötellä.





Ja matkataan hiukan ajassa taaksepäin ja sukelletaan pieneksi hetkeksi Kazimierzin tunnelmaan ja käydään Cafe Mlynekissä herkulemassa parsakaalipastaa.Eilen illalla oli kyllä herkkä hetki kun matkasin jälleen tuonne ihanaan maailmaan, kyyneleet tuli silmiin, niin ikävä on.


Parsakaalipasta

Penne pastaa
puolikas parsa
oliiviöljyä
valkosipuli
kevätsipuli
kermaa
vehnäjauhoja

1. Keitä penne pussin ohjeen mukaan, keitä myös parsa (isohkoja lohkoja)
2. Lämmitä pannu ja lisää siihen oliiviöljy lämpenemään (reippaalla kädellä öljyä)
3. Lisää pilkottu valkosipuli sekä sipuli. Lisää kypsä parsa pannulle. Mausta makusi mukaan (merisuolaa, mustapippuria)
4. Lisää kerma (vähintään puoli desiä) Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan, jotta kerma hiukan jämäköityy. Kääntele varovasti. Maista (lisää maustetta jos maku ei ole riittävä)
5. Annostele lautaselle ja raasta päälle parmesaania tai grana padanoa

Helppo, lihaton pikaruoka, kun haluaa hiukan herkutella.


On ihan pakko muuten vielä täälä bloginkin puolella kertoa kun tein pikaisen reissun Kierrätyskeskuksen ilmaispisteelle niin sieltä löysin isomn määrän vanhoja käsityölehtiä ja arvatkaa millaisia suunnitelmia nyt on päässä ja siihen vielä kun lisää Pinterestin ideat niin kyllä vain, minun syksyn asuni tuleekin kaikumaan menneeltä.

Nauttikaahan ihanasta päivästä tänään

16 kommenttia:

  1. Ihana tuo ankkurihaalari <3 Mä myös vannon tommosten hyvien "heittojen" nimeen kesäpukeutumisessa :D

    t.Nadja/napsahduksia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nuo on niin helppoja kun itse on niin tavattoman laiska ;)

      Poista
  2. Ihana pastaohje, pitääkin kokeilla:) Ja hyviä ideoita parvekkeelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille tuo parveke on ihan ehdoton näin kesäaikaan, siksi on kiva tehdä siitä mahdollisimman viihtyisä :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Joo, mä en kertakaikkiaan osaa olla kuvissa.

      Poista
  4. Haalari on hieno, leppoisan oloinen. Pasta, nam! Ja kuvat, hauskat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Haalari on mun lemppareita nykyään...

      Poista
  5. Mullakin on noita keltakantisia kirjoja kirpparilta. Joku virkkauskirjakin, luultavasti juuri tuo sama. Sitten oli pari ompelukirjaa, joissa oli naisten vaatteita. Ja aina välillä noita lehtiä tulee kannettua kotiin kanssa. Neulekirjojakin olen sillä silmällä kirppiksillä katsellut, kun alkavat tuon ajan neuleet näyttää ihan kivoilta taas, mutta täytyy yrittää pitää jotain rajaa, kun säilytystilatkin on rajalliset... Noi haalarit on nyt niin muodissakin. Itse en osaisi käyttää, mutta hauskalta tuo sinulla näyttää ja kangas on tosi kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin mieheni jo räpättää siitä, että tilaa on rajallisesti mutta onneksi myös laitan ison määrän poiskin, ei jää kaikki kuleksimaan meille :)

      Poista
  6. Kiitos ruokavinkistä! Pitää ehdottomasti testata :)

    VastaaPoista
  7. Hauskat kuvat :D! Haalari sopii sulle, minä en osaa niitä käyttää (kun vessassa käynti on minusta niissä niin hankalaa...vesiaddikti täällä, terve!). Pastaohje menee ihan varmasti meidän ruokalistalle, parsakaali kuuluu meidän perheen lemppareihin. Kiitoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parsakaali on niin väärin ymmärretty herkku...ja niin hyvää.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!