Translate

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Toppi tilkusta

Trikootopit ovat kesän yksi helpoimpia ompeluksia mitä on. Toppeja myös tarvitsee vaikka tämä kesä on nyt ollut mitä on. Käsityö kerhon lehdessä on aikanaan ollut paljonkin trikoopaitojen kaavoja ja niistä on aika helppo tehdä itselleen sopiva paita/toppi. Minulla oli niin pieni tilkun palanen, että siitä ei ihan helposti toppia tullut. Oli aivan pakko muokata kaava sopivaksi.

Ihan ensin valitsin kaavan Käsitykerhon lehdestä 6/2000, katkaisin haavan vyötäröstä ja muokkasin vyörätölle volangin. Tuli jonkin sortin peplum- toppi tästä. Volangin voi joko tehdä itse tai sitten etsiä jostain kaavalehdestä peplumin kaavan ja lainata siitä helmaosaa. Volanki ei ole itsekkään vaikea tehdä. Volangissa on sama periaate kuin kellohameessa. Eli hellohameen ohjetta voi hyvin käyttää tähän. Klikkaa katsomaan vaihtoehtoja täältä. Koska minulla oli pienen pieni pala kangasta niin helman leikkasin epätasaiseksi, edestä ja takaa lyhyemmäksi mitä sivuilta.

Jokainen pienikin lämpöinen hetki täytyy ottaa talteen talven varalle. Jokainen pienikin auringonsäde varastoida. Muutoin ei talven yli pysty kulkemaan. Saa nähdä miten hankala talvi on kun kesä on ollut näin huono. Minuun se ainakin vaikuttaa suuresti. Minun aurinkoinen kesäpäivä koostuu koirista tai pyöräilystä, ihanista pikku hetkistä, hyvästä olosta ja hyvästä ruuasta.

















Kesällä syöminen on hiukan hankalaa, varsinkin jos on kovat helteet niin ei juuri maistu mikään. Silti on ihan hyvä yrittää syödä edes jotakin. Lounaaksi meillä yleensä syödään jotain hyvin helppoa kuten keittoja tai salaattia, pastan eri variaatiot ovat yksi erittäin hyvä vaihtoehto. Ostin jokin aika sitten Gummeruksen keittokirjan joka sisältää ison määrän italialaisia ruokaohjeita. Olemme testailleet nyt parit reseptit ja pakkohan minun on laittaa teille reseptit esiin. Kirja löytyy esimimerkiksi täältä. Itse muokkasin hieman tätä pastaruokaa sillä kaapissa ei ollut ihan reseptin tarvikkeita ja olin laska enkä lähtenyt kauppaan. Mutta toimii tämä näinkin.

Tomaattinen tagliatelle

500g tuoretta tagliatelle pastaa
3rkl oliiviöljyä
2 silputtua valkosipulin kynttä
500g kirsikkatomaattia
1rkl balsamiviinietikkaa
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria

1. Keitä pasta ohjeen mukaan.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää valkosipuli ja hauduta noin minuutin ajan. Lisää puolitetut tomaatit ja kypsennä sen verran, että tomaatit juuri ja juuri kuumenevat ja alkavat hajota.
3. Pirskota tomaattien päälle balsamiviinietikkaa ja anna imeytyä. Heitä basilika joukkoon ja sekoittele varovasti. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
4. Kaada tomaattiseos kuuman pastan päälle ja tarjoa heti. Lisää runsaasti parmesaaniraastetta.



Nautinnollista viikonloppua

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Kangas on hauskanen kyllä ja toppi on todella mieluinen minulle.

      Poista
  2. Kaunis toppi ja ihana resepti, joka muistuttaa kovasti minun pikapastareseptiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Itsekkin teen vähän saman tapaista pikapastaa :)

      Poista
  3. Kaunis! :) tuo peplumin helma laskeutuu tosi nätisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ihmeen onnistunut vaikka tulipalo kiirreellä sen väänsinkin..

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!