Translate

perjantai 15. toukokuuta 2015

Italialainen tortanoleipä

Täytyy jälleen mainostaa Leivotaan- lehden leipä-kirjasta, sillä vielä ei ole yksikään resepti tuottanut pettymystä. Tortanoleipä maistui oikein hyvin ja saatiin kivasti tuotteita tehtyä pois jääkaapin uumenista. Täytteeksi siis kelpaa ihan mikä vain mitä kaapista löytyy.
Tästä on kuitenkin jo aikaa kun tätä leipää tein sillä vappuna tuli kokkailtua kaikesta mitä kaapissa oli, esimerkiksi myös broiler-muffineita. Minun tulee todella harvoin ostettua juhliksi erikseen mitään ruokaa vaan useasti kokkailen mitä satuu kaapissa olemaan. Tietyt jutut toki löytyy pöydästä mutta muu tehdään jämistä. Toimii meillä ainakin erittäin hyvin.



Italialainen tortanoleipä

25g hiivaa
4dl maitoa
2rkl oliiviöljyä
1rkl hunajaa
2tl suolaa
2dl durumvehnäjauhoja
5-6 dl vehnäjauhoja

Täyte:

kalkkunaleikettä
tomaattia
tuoretta basilikaa
juustoraastetta

1. Murenna hiiva kulhoon ja liuota maitoon. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Lisää vähän kerrallaan durumvehnäjauhot ja sitten tavalliset vehnäjauhot. Vaivaa taikina sileäksi
2. Kohota taikinaa liinan alla noin 45 minuuttia.
3. Kauli taikina suokaiteeksi jauhotetulla pöydällä. Levitä taikinalle kalkkunaviipaleet, tomaatit sekä tuore basilika. Lopuksi päälle juustoraaste.
4. Rullaa taikina pitkältä sivulta. Käännä rulla kranssiksi. Sulje saumakohta kauniisti.
5. Kohota leipää liinan alla leivinpaperoidulla pellillä noin 30 minuuttia. Säädä uuni 250 asteeseen.
6. Nosta leipä uunin keskitasolle ja laske lämpö heti 200 asteeseen. Paista 20-28 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.




Mukavaa viikonloppua

4 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!