Translate

perjantai 1. toukokuuta 2015

Donitsikakku

Oikeammin lainasin kakun Jauhoton taikina-blogista. Mutta omalla reseptilläni sillä keksin tehdä tuon lennossa eikä ollut aineksia juuri tuohon kakkuun joka hänellä oli. Mutta malli tulee kuitenkin kyseisestä blogista. Joka tapauksessa on aivan ihanaa raskaan kevään jälkeen pysähtyä ja olla vain. Eli tänään nautitaan pyöräilystä ja eväistä. Muuta ei oikeasti tarvita. Mikä ihana vapaus.

Broiler-muffinit
siika-piirakka lohi-piirakan ohjeella


Donitsikakku

175g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3/4 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjaihoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Lisää vuorotellen maitoa ja jauhoja, joihin vaniljasokeri sekä leivinjauhe on sekoitettu.
5. Kaada voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan taikina tasaisesti.
6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Anna kakun jaahtyä rauhassa. Kaada kakku vuoasta pois ja leikkaa kakku puoliksi. Paloittele alemman kakun päälle banaania ja niiden päälle kaada kinuskia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kermavaahtoa banaanien ja kinuskin päälle. Aseta kansi päälle.
Sulata suklaa vesihauteessa, kaada kakun päälle ja koristele kakku trösseleillä.






Nautinnollista päivää

6 kommenttia:

  1. Saippuakuplat ovat ihania. Tuo donitsi näyttää superihanalta. Iloista Vappua Sinulle ja Perheellesi

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei sitä paljon tarvita kun maha on tupaten täynnä...

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!