Translate

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Juustoinen parsakaali-kukkakaalikeitto

Koska flunssa on niin kaikenlaisia keinoja yritetään, että tulisi nopeasti terveeksi. Mikään ei oikein maistu kipeänä mutta jotain on pakko hiukan saada suuhunsa. Itse en pysty kipeänä syömään oikein mitään raskasta vaan kevyttä ja helposti alas menevää. Siksi tähän postaukseen valitsin keiton joka on hyvää ja maistuvaa silloinkin kun on terve. Ruoka on myös edullista ja helppo sekä nopea tehdä. Samalla voisitte kertoa minulle mitä keinoja käytätte flunssan karkoitukseen.

Useasti kipeänä myös hiukset tuntuvat likaisille ja sairaille. Itse laitan puoli"turbaanin" päähäni, joka myös lämmittää kivasti ja pitää hiukset poissa tieltä kokonaan. Tuollainen "turbaani" on helppo tehdä vaikka trikoojätteestä (kuten tämäkin on) tai vaikka vanhoista trikoopaidoista.


Juustoinen parsakaali-kukkakaalikeitto

1 parsakaali
1 kukkakaali
1 pkt valkosipuli tuorejuustoa (ympyrän mallinen)
kerma
tuoretta ruohosipulia
tuoretta basilikaa
merisuolaa
mustapippuria

Pese ja paloittele kaalit ja keitä pehmeiksi runsaassa vedessä. Älä heitä vettä pois vaan siirrä kaalit kulhoon. Mrskaa sauvalla kaalit pieneksi. Laita joukkoon valkosipulijuusto ja sekoita sauvalla tasaiseksi. Kaada kerma joukkoon ja sekoita, käytä keitinlientä saadaksesi keitosta pehmeää ja samettista. silppua ruohosipuli sekä basilika keittoon ja mausta (muista maistella ja lisäillä mausteita sen mukaan mistä tykkää)



Leikkaa 140cm pitkä ja max. 38cm leveä pala. Ompele lyhyet päät yhteen ja sen jälkeen ompele kappale pussiksi. Käännä ja ompele kääntöaukko.


Laita ensimmäinen kerros otsalle suoraan ja tasaisesti, tee taakse silmukka ja tuo kappaleet eteen. Tee eteen toinen silmukka.


Nautinnollista pitkäperjantaita

10 kommenttia:

  1. Waude, miten upea pantaidea.
    Ihanaa Pääsiäisen Aikaa Sinulle ja perheellesi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko oli keksiä jotain tälle päälle. Ei noita voi valtoimenaan pitää..

      Poista
  2. Hieno panta! Minäkin käytän keittoja flunssan karkoitukseen. Tomaattikeitto, jonka päälle minäkin heitän raejuustoa toimii. Nykyään hiukan tulinen thaimaalainen kalakeitto tuntuu olevan parasta flunssaruokaa. Täytyy testata seuraavaksi tätä sinun keittoasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Jos on oikein tukkoinen niin valkosipulia vain lisää.

      Poista
  3. Hyvää pääsiäistä ja toivttavasti olo jo parempi.Hieno panta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olo vähän vaihtelee sitä mukaa miten paljon jaksaa olla paikallaan. Mitä enemmän häärää sen huonompi olo.

      Poista
  4. Kiva panta, just sopiva kotoiluun, pelastaisi minut monelta nololta tilanteelta, kun kiharat sojottavat mihin sattuu.
    Hoidin just alkavan flunssan kurlaamalla vahvaa alkoholia, haaskasin ja sylkäisin vodkan pois. Sitten annoin lusikallisen hunajaa valua kurkkuun. Lisäksi söin chiliä niin paljon kuin pystyin. Inkiväärijuoma on myöskin tehokasta. Rohkenen laittaa linkin blogiini, mistä resepti löytyy: http://jauhotontaikina.blogspot.fi/2015/01/kookospiiras-rommikastikkeella-ja.html Sokerin sijasta hunajaa maun mukaan ja varsinainen flunssajuoma on siinä.
    Toivottavasti voit pian paremmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, saa laittaa :) Täytyy tulla katsomaan, kiitos vinkistä.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!