Translate

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Täytetään töttöröt

Feissarissa on nyt ollut iso villitys tehdä laskiaispullat uudella tavalla, eli töttöröksi. Minä kun en niin pullan ystävä ole niin teinkin suolaisen version tuosta hauskasta ideasta. Eli taikina on tuttu kaikille mutta kirjoitan sen uudelleen tänne vielä. Erilaisia voisarvia siis.

Nopeat voisarvet

125g voita
50g hiivaa
2 1/2dl maitoa
1tl suolaa
1rkl sokeria

7-8dl vehnäjauhoja

Voiteluun ja koristeluun

1 muna
unikonsiemeniä, valkoisia ja/tai sinisiä

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä
2. Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva ensin pieneen määrään maitoa ja lisää sen jälkeen loput.
3. Lisää voi, suola, sokeri ja suurinosa jauhoista. Vatkaa taikina sileäksi ja notkeaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 20 minuuttia.
4. Nosta puolet taikinasta työalustalle. Tee pötkö, leikkaa noin viisi tai kuusi palasta pötköstä. Tee palasta pitkä ohut pötkö.

5. Ota folio ja rypistä se töttörön muotoiseksi, johon kieputat ohuen pötkön alhaalta ylöspäin. Aseta töttöröt leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Voitele kananmunalla.
6. Kohota voitöttöröitä liinan alla hetkinen. Lämmitä uuni 225 asteiseksi, paista voitöttöröitä uunissa noin 12-15 minuuttia.
7. Anna jäähtyä liinan alla, poista folio varovasti.




Täyte

Katkarapuja
1 purkki ranskankermaa
yksi nippu tilliä
sitruunapippuria
merisuolaa

Sekoita kaikki aineet yhteen. Maista. Täytä töttöröt täytteellä, nauti tuoresalaatin kanssa.



Makoista keskiviikkoa



8 kommenttia:

  1. Hih, sie kerkesit ensimmäisenä tekemään suolaisen version :).
    Mie oon vaan laskiaispullia tehnyt tuuttiversiona :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tarpeeksi kauaa kattelee niitä ihania töttöröitä niin alkaa tehdä mieli mutta kun en ole pullan ystävä niin oli pakko yhdistää kaksi herkkuani eli voisarvet ja katkaravut :D Nyt voi syödä töttöröitä hullun kiilto silmissä :D

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!