Translate

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Bataattiranskalaiset ja auradippi

Erilainen ystävänpäivä, vietin lähes yksin. Mutta se oli ihanaa vaihtelua, siivoilin kankaitani ja vaatteitani. Katsoin elokuvia, aloitin pojalle sukkaa ja suunnittelin miten teen etätehtävät. Nautinnollista kun sai rauhassa miettiä ja puuhata.
Minun on ihan pakko jakaa teille herkkuresepti. On meinaan nuo bataattiranskalaiset todella herkullisia. Auradippikin maistui hyvin niiden kanssa. Näitä oli pakko kokeilla ihan siitä syystä, että mies innostui niistä kun olimme syömässä Mayassa. Hänen annos kun oli kananrintaa ja bataattiranskalaiset. Oli siis pakko kokeilla itsekkin. Ohjeita näihin löytyy ympäri nettiä mutta tässä on meidän.

Bataattiranskalaiset

1kg bataattia
2rkl oliiviöljyä
4tl perunamaustetta
reilusti mustapippuria
1rkl korppujauhoja

Kuori ja leikkaa bataatti sopiviksi paloiksi (kutistuvat uunissa). Mahdollisimman samankokoisia.
Huuhtele ranskalaiset hyvin jotta tärkkelys häviää pinnalta. Kuivata pyyhkeeseen hyvin. Laita pussiin öljyn kanssa.
Kaada myös mausteet pussiisn ja sekoita hyvin. Kaada pellille leivinpaperin päälle laajasti.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.

Auradippi

1prk ranskankermaa
100g aurajuustoa

Murenna aurajuusto ranskankermaan ja sekoita hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan.


Lopuksi on vielä näytettävä teille keskeneräinen tuleva pojan sukka. Keväinen fiilis tulee näistä.

Oikein ihanaa sunnuntaita

10 kommenttia:

  1. Olen syönyt bataattiranskalaisia ravintolassa ja tykännyt kovasti. Nythän näitä voisi kokeilla kotonakin. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Voi minäkin rakastuin bataattiranskalaisiin ennen joulua, kun ravintolassa maistoin ekaa kertaa. On kyllä todella hyviä! Minäkin kiitän ohjeesta, täytyykin joku viikonloppu laittaa kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on hyviä. Ja mausteet kun laittaa oman maun mukaan niin aina vain paranee :)

      Poista
  3. Minäkin olen tehnyt bataattiranskiksia,ovat hyviä:)

    VastaaPoista
  4. Eikä, mää tein tänään lohkopottuja baataatista! Pitääpä ens kerralla kokeilla tuo huuhtelu ja pyyhkeeseen kuivaus, aina vaan sekoittanu öljyt ja mausteet ja kaatanu pellille. Ps. Kiva sukka tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistä tulee rapsakoita kun putsaa tärkkelyksen pois ja tietenkin nuo voi myös uppopaistaa jos siihen on mahdollisuus. Itse vain tykkään noista uunivaihtoehdoista.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!