Translate

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi vaihtuu

Tänään saa sanoa heipä hei vuodelle 2014, se oli hyvin antoisa ja innostava. Tehdään pieni katsaus mitä kaikkea tulikaan puuhailtua. Kaikki tulee joko linkkeinä tai kuvina. Tähän postaukseen on mukava päättää tämä vuosi ja huomenna aloitetaan uudet kujeet. Oikein hyvää tulevaa vuotta ja nautinnollista iltaa kaikille. Nähdään ensi vuonna!

Vuosi 2014 alkoi kiireellä. Kun tuota vuotta katsoo niin tuntuu ihan huikealle. Tammikuussa tein jotain poikkeavaa ja ompelin itselleni kuviolliset leggarit ohuesta neuloksesta. Niistä onkin ajan mittaan tulleet lempparit.


Tammikuussa ei juurikaan ollut lunta missään joten pyöräilykausi alkoi todella aikaisin. Innostuin myös tekoturkiksesta jälleen oikein kunnolla ja turkiksesta tulikin huiveja ja takkeja sun muuta tilpehööriä vaikka kuinka ja paljon. Aloin tehdä myös kaikenlaisia laukkuja

Ohje
Helmikuussa Keskityttiin oikein kunnolla turkikseen mutta myös pitsiin. Minulle tuli kunnon pitsivillitys. Alkoi myös esiintyä kaikenlaista piperrystä. Osallistuin myös käsityöblogit Facebook-ryhmän DIY-helmikuu projektiin.


Maaliskuussa levitin tilkut pitkin lattiaa ja aloin väsäillä niistä jos jonkinmoisia juttuja. Ihana äitini ja tyttäreni muistivat minua valtavalla määrällä samba-tilpehööriä sekä kaikenlaisilla koristenauhoilla. Niistä on edelleen paljon iloa täällä. Innostuin harjottelemaan korujen tekoa. 


Maailiskuussa tuli tehtyä monet parit villasukkiakin. Varsinkin pitkiä sellaisia. Myös ensimmäiset kevät vaatteet ilmestyivät blogiin kuten myös ihanat värit. Julkaisin myös yhden vihatuimmista ja tykätyimmistä ompelutöistäni, joka on tyllihameeni jonka tein pitsiverhoista.


Vihdoin koitti huhtikuu ja sai alkaa todella odotella kesää. Huhtikuu alkoi erilaisella tuunauksella. Siihen kuului vanha nahkatakki sekä sambapukujen kiviä. Jatkoin tilkkujen työstämistä kesä silmissä kiiluen. Herkuttelin myös kakulla joka tehdään vain kahdesta raaka-aineesta. Parvekekausi starttasi myös huhtikuussa. 

Suklaa-sitruunaleivokset
Toukokuussa siirryttiin parvekkeelle kokonaan. Voidaan sanoa, että vappu vietettiin partsilla, pelkkää herkuttelua aamusta iltaan. Onnistuimme myös eksymään pyöräretkellä. Vaikka ruoka tuntui olevan toukokuussa pääasia niin silti tuli jotain tehtyä, esimerkiksi nyt vaikka pitsiliina joka muuttui aivan toiseksi. Kesähepeneet ilmestyivät kuviin ja tanssin auringolle. Vanhin lapsista täytti 20 vuotta ja nuorin 5 vuotta. Myös oma prinsessa katokseni sai uudet tyynyt.


Kesäkuussa keskityin karnevaaleihin ja karnevaalimeikkiin. Opin myös, että ei kannata sambata kadulla matalat kengät jalassa. Samba toi mukanaan sulka innostuksen ja varsinkin korviksiin ilmetyi sulkia. Nuorimmaisen synttäreitä vietettiin vasta nyt kun ei aikaisemmin ollut aikaa. Jotenkin onnistuin innostumaan kukkakuosista ja tuunaus lähti lapasesta. Ja kelit muuttuivat kylmiksi


Jotenkin onnistuin olemaan myös sosiaalinen ja tapailin kavereita, uudessa farkkuhaalarissani. Käytiin Turussa kääntymässä ja esittelemässä uusia ihania mekkojani. Turussa on ihana Vaakahuone, jossa aina käydään nautiskelemassa kun Turkuun mennään kesällä. Sukukokouskin oli ja kotiinpaluu oli mahtava kokemus. Ompelin paljon toppeja ja shortseja. Ja heinäkuussa päästin mekkovaihteen päälle...Tallinnassa tuli taas käännyttyä. 

Lisää kuvia

Elokuu saapui ihan liian nopeasti. Silti mekkotehdas oli täydessä vauhdissa. Keskusteltiin myös tekstiilijätteestä. Viimeinen lomapäivä vietettiin shoppaillen ja ravintolassa syöden. Tilkkuhommilla jatkoin ompelujuttujani. Ja opinnot starttasivat mielenkiintoisilla aiheilla. 

Resepti
Syyskuussa alkoi uusielämä osio blogissa. Tarkoituksena aina välillä kerätä kiinnostavimmat tuunaukset tuon tagin alle, josta on helppo löytää kaikki blogini käydyimmistä tuunausidea postauksista. Elämä pyöri aika tarkkaan koulun ja pitsiliinojen ympärillä. Meille muutti myös kiukkuinen kissa. Opin koulussa paljon uutta ja opinnot avautuivat ihan uudelle tasolle muutenkin. Opin tekemään paperitaitteluita ja uuden tyyppisiä tuunailuja. Tikkurilan maalaismarkkinat olivat ihan ykkösjuttu.


Lokakuussa tutustuin uuteen työssäoppimispaikkaan ja sen kauniiseen rantaan. Kahden luokan kanssa tehty yhteinen projekti sai upean fiiliksen aikaan ja myös unisiepparit ja pipot saivat uuden merkityksen sen mukana. Lahjojen teko alkoi sekä opin tekemään shamballa-koruja luokkatoverin avustuksella. Muistutan jälleen siitä, että muista antaa itsellesi joka päivä lahja. Kokkailin myös aivan mahtavia broiler-muffiineja sekä tein kelsiliivin ilman ompelua. Toivotin myös hyvää kekriä.


Marraskuussa vietin 42 vuotis-päiviäni ja tein itselleni ihanan neulesetin lahjaksi. Keskityin myös lapsen oman tyylin tukemiseen. Ja kierrätyskeskuksen ilmaispisteestä tuli kaverini. Kaikenlaiset ruusukkeet veivät sydämeni. Törmäsin myös tuunauskielteisyyteen ensimmäistä kertaa elämässäni. Ompelin helppoja kaulureita sekä turkispantoja. Neuloin asiakastyönä kolmet sukat. Monen vuoden jälkeen.

Joulukuussa julkaisin helpon pipon ohjeen. Nyöritetyt polvisukat olivat hitti ja sammakkomiehen sulkakruunu ykkösvalinta leikkeihin. Kauppakassi ihastutti ja Costo Kombai tyylinen hattu oli menestys. Testailin kaikkea täysin päätöntä ja testailin uusia reseptejä. Kaveri sai lahjaksi kierrätyslahjan ja nautiskelin wiener-nougat suklaan mausta.

Tiedän, että on karseaa klikkailla linkkejä ja säheltää. Mutta pidetään tätä ihan leikkinä vain ja ajatellaan, että näin ne pyhien herkutteluista tuleet kilot lähtee, hihi. Oikein nautinnollista iltaa kaikille ja ihanaa tulevaa uutta vuotta.

tiistai 30. joulukuuta 2014

Pyydetyt reseptit

Yltäkylläisyys-postauksesta löytyi muutamille kokeilun arvoiset kuvat joten tietenkin reseptejä on pyydelty kovasti. Pyydetyt reseptit ovat broiler-piirakka sekä suklaamoussekakku. Toisenlainen versio suklaamousse kakusta löytyy täältä. Alkuperäinen Cesar-piirakan ohje löytyy Yhteishyvän lokakuu 2014 ruokalehtisestä ja suklaamoussekakku löytyy Herkku leivonta-lehdestä.

Meillä tykätään paljon suolaisista piirakoista ja niitä testaillaan monia pitkin vuotta. Uusia tuttavuuksia ja yhdistelmiä tulee paljon. Suosikkeja on monenmonta ja tämä broiler-piirakka on yksi niistä. Uusi kokeilu ja tulee koristelemaan pöytää useasti. Olen muokannut reseptiä sen verran mitä sattui kaapista löytymään joten jos tahtoo kokeilla ihan ohjeen mukaan niin piirakka löytyy Caesarpiirakan haulla.

Broiler-piirakka

Pohja:
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 kananmuna

Nypi pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja siirrä jääkaappiin.

Täyte:
Eilisestä jäänyttä broileria tai 700g maustamatonta broilerin filesuikaleita
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
aurajuustomurskaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
3 kananmunaa
3dl kerma-maitoseosta
150g juustoraastetta

Paista sipulit öljyssä ja pyöräytä samalla myös kananpalat pannulla (tai paista ensin broilefilesuikaleet ja lisää sipulit). mausta. Anna jäähtyä. Sekoita munat, maito-kermaseos ja juustoraaste keskenään. Nostele broilerseos piirakkataikinan päälle ja valuta munamaitoseos päälle. Paista piirakka 200-asteessa uunin keksitasolla noin 40 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla. 


Suklaamoussekakku

VAALEA MADEIRAKAKKU
90g voita huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 rkl kermaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen vaahtoon kerman kanssa vuorotellen. Lisää lopuksi sitruunan rastettu kuori. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet keskenään.
Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan (noin 18-20 cm halk), tasoita pinta. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Anna olla vuoassaan 10 minuuttia ennen kumoamista.

TUMMA MADEIRAKAKKU
75g voita huoneenlämpöisenä
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1,5 rkl kermaa

Vaahdota sokeri, vaniljasokeri ja huoneenlämpöinen voi pehmeäksi vaahdoksi.Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen vaahtoon siivilän läpi kerman kanssa vuorotellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan (noin 18-20cm halk), tasoita pinta. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Anna olla vuoassaan 10 minuuttia ennen kumoamista.

MOUSSE
2 liivatelehteä (tai vegani 1pss 2 liivatelehteä kohti)
3 rkl kiehuvaa vettä
100g tummaa suklaata
2 munaa eroteltuna
1,5 dl kermaa

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. (vege vaihtoehdossa toimitaan paketin ohjeen mukaan). Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa 30 sekunnin erissä välillä sekoittaen. Kaada suklaasula kulhoon, vatkaa keltuaiset hyvin suklaan sekaan.
Purista liivatteista liiat vedet pois, sulata kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada tasaisena nauhana suklaaseokseen koko ajan sekoittaen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Varovasti lisää kermavaahto suklaaseokseen.
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Varoen lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon lastalla käännellen.

Kakun kokoaminen
Tasoita kakkujen paistopinta veitsellä leikaten tasaiseksi, jos tarpeen. Pingota 18-20cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle. Leikkaa leivinpaperista pitkät suikaleet vuoan reunoille. Voit sipaista pienen määrän rasvaa vuoan raunaan, niin suikaleet pysyvät paremmin paikoillaan.

Aseta vaalea madeirakakku vuoan pohjalle. Kaada mousse päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään väh. 2 tunniksi. Aseta tumma madeirakakku moussen päälle pohjapuoli ylöspäin (näin saat tasaisen pinnan kuorutteelle) ja paina kevyesti tiivistääksesi kakun. Anna jähmettyä yön yli.

Seuraavana päivänä irrota kakkuvuoan raeunus varovasti ja vedä hyvin varovasti leivinpaperi irti kakusta.

GANACHEKUORRUTE
0,75 dl kermaa
200g maitosuklaata pilkottuna

Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, älä keitä. Lisää suklaanpalat ja sekoittele, kunnes suklaa on täysin sulannut kerman joukkoon.

Kaada kuorrutus hiukan jäähtyneenä kakun päälle.


Herkullista päivää kaikille!



maanantai 29. joulukuuta 2014

Vanhasta vyöstä rannekoru

Jatketaan näillä helppoilla askarteluilla. Tämä tuunaus on hyvin helppo ja yksinkertainen toteuttaa. Tarvitaan vain leveä vyö, jossa koristeita, neljä sirkkaa ja nahkanauhaa. Myös tarvikkeet joilla tehdään reikiä sekä millä laitetaan sirkat kiinni. Leikataan sovan mittainen pätkä vyöstä ja tehdään päihin reijät joihin lyödään sirkat kiinni ja pujotellaan nahkanauha. Ja valmis on. Sirkkojen määrä tosin riippuu vyön leveydestä. Vöistä voi tehdä kaikenlaisia käsikoruja, täältä löytää toisen koruni joka on tehty vyöstä.



Mukavaa päivää kaikille

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Hattu ja ruusuke

Vanha ja kummallinen villakangashattu oli viskattu kirpparille. Musta ja tylsä hattu, raasu oli tungettu piiloon laatikon pimeimpään nurkkaan. Kenellekkään ei hattu kelvannut. Mutta minä päätin sen mukaani ottaa kun surullisesti se itki, lähes ulvoi yksinäisyyttään. Monta muutakin saman kohtalon saanutta tavaraa pääsi mukaani uuteen kotiin.
Parveke oli hatun ensimmäinen kosketus uuteen kotiinsa, siellä joutui värjöttelemään monta päivää kylmissään. Samaan aikaan muhi ajatus päässäni, se kasvoi ja kasvoi koko ajan lisää vain ja pian se ei mahtunut päähäni vaan pullahti ulos.
Tilkuista, pitseistä ja koristenauhoista saa tehtyä ihania ruusukkeita, ihana tapa saada nurkista turhat pätkät pois niin ettei niitä heitä roskiin. Ei auttanut kuin ottaa pätkät käyttöön ja kuumentaa liimapyssy. Väkersin ja vaikersin hetkisen ja sain aikaan taas monen monta erilaista ruusuketta. Yksi oli kuitenkin hatun mieleen ja niistä tulikin lopulta kavereita. Ruusuke on kiinnittynyt hattuun ja ovat erottamattomat.


Ruusukkeen ohje




lauantai 27. joulukuuta 2014

Monen päivän yltäkylläisyys




Joulu aiheuttaa tunteita, ne eivät kaikki ole aina kovin hyviä vaan nyt opin sen, että somen kummallisessa maailmassa voi tunteet joulua kohtaan olla hyvin moninaiset. Ei ole minulla koskaan juolahtanut miten jollekkin voi olla häiritsevä tekijä toisen ihmisen kattaukset tai mitä tarjoilee ja mistä. Sellainen voi siis latistaa toisen joulufiiliksen kokonaan jos joku ei tarjoile ruokaansa niin kuin itse tarjoilee.
Mutta siitä huolimatta esittelen meidän perheen joulutarinan, joka on lyhyt mutta ytimekäs. Siihen ei juuri sanoja tarvita, sillä pääasia oli yhdessä olo sekä ruoka. Tänä vuonna kävi samoin kuin viime vuonna, eli unohdin kuvata ruokia mutta onneksi vähän on jotain. Muutama resepti on mukana ja muutamiin pääsee klikkaamalla. Aurajuusto-broilerpiirakka sekä suklaamoussekakku tulee tuonnenpana.

Rocky road:

Maitosuklaata
valkosuklaata
pieniä vaahtokarkkeja
popcorneja

Tee popparit ohjeen mukaan. Lado popparit sekä vaahtikset laakealle leivinpaerilla vuoratulle pelille. Sulata molemmat suklaat vesihauteessa ja lisää huolellisesti popparivaahtis pedin päälle. Pyri kaatamaan suklaat niin, että värit näkyvät. Anna hyytyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi.

Nopeat voisarvet

Helppo uuniriisipuuro

2dl vettä
2dl riisisuurimoita
1,6 l kulutusmaitoa
1tl suolaa
voinokareita

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita uunivuokaan riisit, 2dl vettä ja 4dl maitoa ja anna paistua noin 30 minuuttia uunissa.
2. Lisää loppu maito, suola sekä muutama voinokare. Paista puuroa vielä 60-90 minuuttia. Sekoita välillä.


Tonttu Hörinä kantaa sisällään herkkukaakaota, mainio lahja teinille.
Saa nauttia kylmistä talvi-illoista lämpimän herkkukaakaon kera.

Vihannestaskut
Porosarvet


Pöytään kuului: Mereneläviä, juustoja, leikkeleitä, kalkkunaa, laatikot. Ei paljon, vähän vain ja vain ne kaikkein parhaimmat joita lapset toivoivat.



Lahjat olivat hitti

Ja uintikin maistui puuron kera, joka tarjoiltiin pahvilautasista
Nautinnollista päivää kaikille

tiistai 23. joulukuuta 2014

Oikein hyvää joulua

Vielä ehtii nopeasti tekemään jotain pientä jouluksi. Viime hetken hupsutukset, Tonttumuori tarvitsee pannan pitääkseen hiukset poissa silmiltä ja tietenkin jokin kiva koriste pitää myös olla ihanan pannan kanssa. Ei voi olla hassuttelematta edes jouluna. 


Youtubesta löytyy ohje tähän ruusukkeeseen. Laitan video-ohjeen teille niin voitte innostua ihanista ruusukkeista samoin kuin minäkin olen innostunut ja tehdä ruusukkeita enemmänkin samalla kertaa. Hyvä tapa hyödyntää sellainen materiaali jolla ei oikein muutoin tee mitään.




Millä tavoin saatte joulufiiliksen aikaiseksi? Vai onko se jokin pieni juttu? Itselläni joulun tuo glögi ja seiskalehden joulunumero. Joskus olen ollut seiskassa töissä ja siksi aina ostan tuon joulunumeron. Katselen mitä ohjelmia tulee joulun aikaan, suunnittelen mitä tahtoisin katsoa tai mikä voisi kiinnostaa kun lapset ovat menneet unille ja on vielä hetkisen itse pirteänä. Otan palan kakkua sekä maitolasin. Istun tiiviisti sohvan nurkkaan ja avaan telkkarin. Aina tulee jokin leffa jota kiinnostaa katsoa ja jos ei niin Napapiirin pikajuna pelastaa aina.
Sukat ja pipo vanhasta neuleesta
       




Tossut Burda 12/2013


IHANAA JOULUA KAIKILLE!!!!!!!!!!!!!

maanantai 22. joulukuuta 2014

Tunnelmaa

Valoa, kaikki nauttii valosta. Pimeän keskellä valo on ykkönen. Minä loin uutta valoa olohuoneeseen pienellä tempulla. Siihen ei paljoa tarvita. Rautaverkkoa, pitsiverhoa, koristenauhaa, neula ja lankaa sekä tietenkin kuumaliimaa. Valosarja lopuksi sisään ja valmista on. Ihana suloinen valo. 




Nautinnollista päivää

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Pikainen kierrätyslahja ystävälle

Olette huomanneet miten blogini on tänä syksynä keskittynyt kierrätykseen. Paljon muuta ei täällä ole ollut. Ja sama jatkuu edelleen. Tein ystävälleni rintarossin vanhasta pöytäliinasta jonka olin tuhonnut punaviinillä ja rintarossissa on myös vanha paidan nappi. Lahjapaketti taas on tehty tapetin jämäpalasta ja koristenauhan pätkistä. Sellaisista pätkistä joita ei enää mihinkään tarvitse kun ovat niin pikkuisia pätkiä. Tähän nekin toimi hyvin, ei tarvinnut heittää roskiin.
Rintarossit ovat ihania kun niitä voi käyttää miten tahansa ja missä tahansa. Pipoissa, huiveissa, paidassa, laukussa, hatussa. Missä vain keksii.
Keskustelupalstoilla välillä tulee vastaan se, että kierrätyslahjoja pidetään jotenkin ällöttävinä. Eivät ole tarpeeksi fiinejä tai niistä ei muuten vain tykätä. Itse en nää kierrätyslahjoissa mitään vikaa, ne ovat tarkkaan mietittyjä ja toimivia. Tulee aina hiukan huono mieli kun tuollaisia juttuja lukee, varsinkin kun niissä ei loppujen lopuksi ole päätä eikä häntää. Ei todellista syytä miksi ei huolisi kierrätyslahjaa. Useasti kun sanotaan vain, että ne nyt sattuu olemaan rumia. Jokainen kyllä päättää sen mikä lahja miellyttää ja olenkin hyvin onnellinen siitä, että ystäväni ovat sellaisia, että heille kelpaa minun väsäämä lahja ja vaikka se olisi kierrätysmateriaalista.







Mukavaa päivää