Translate

perjantai 28. helmikuuta 2014

Pieni käsilaukku

Tarvikkeet:

- Creative liesl- lankaa
- 8mm puikot
- pala ohutta villasekoitetta vuoreksi
- pala tekonahkaa yms.
- lankaa
- reijittäjä
- kiinnitin

Luo noin 20 silmukkaa ja neulo aina oikeaa.

Valmiin mitta 29x18 Leikkaa vuoresta saman kokoinen pala kuin pussukan päälliosa
ja ompele ompelukoneella sivusaumat.

Leikkaa ja ompele läppä (sellainen kuin haluat)
Ompele vuori käsin päälliosaan

Tee reijät läpän takaosaan ja ompele se toisella langalla kiinni pussukkaan
Kiinnitä kiinnitin laukkuun


Mukavaa viikonloppua kaikille!!

torstai 27. helmikuuta 2014

Sen pituinen se

Viimeisiä päiviä viedään ja huomenna mennään taas opistolle. Arvatkaas vaan millainen ikävä tästä voikin tulla vielä. Kyllä on ollut niin ihania nuoria ja paljon mahtavaa tekekmistä. Eilen oli pakko lähteä haistelemaan Helsingin keskustaa ihan yksin. Yleensä Kampissa en käy mutta pakkohan sinne oli heti aamusta suunnattava jotta ehti Kampitusten herkkujen äärelle. Lopulta lounaalle sillä meillä oli varhaisnuorten kanssa retki tiedossa ja ervatkaapas missä me käytiin :)

Oli todella hankala saada sellaista ruokaa missä ei olisi sianlihaa ollut. Kanasalaatissakin oli pakonia. Onneksi pienen pähkäilyn jälkeen löytyi kuin löytyikin sianlihaton vaihtoehto. 


Makeaa päivää kaikille!!

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

"Less is more"

Olen ollut todella, todella laiska kuvaamaan mun upeita sukkia, paitoja ja jakkuja. Ruokaa tosin olen kuvannut mutta en halua muuttaa tätä blogia ruokablogiksi, ainakaan vielä, hihi...Iso laiskuus siis iskenyt, kevätväsymys iskenyt kaiketi. Mutta ihana lämpö on alkanut helliä täällä meillä päin ja aurinkokin pilkisteli pilviverhon takaa. Kevät alkaa näyttämään kauniita kasvojaan.
Painiskelen todella isojen mietteiden äärellä (niin vissiin), nimittäin kun näitä vaatteita tekee niin useasti joutuu miettimään tuota "less is more" asiaa. Välillä kuitenkin käy niin, että haluaa vain lisää ja lisää...tullaan tilanteeseen jolloin on ihan pakko pysähtyä miettimään asiaa oikein kunnolla ja välillä pidempäänkin. Laittaa työ hetkeksi hautumaan. Eli ehkä viisainta antaa hautua hetkisen...


Mukavaa päivää

maanantai 24. helmikuuta 2014

Salmiakkia

Minulla on napapaita. Kyllä on. Malli on Suuri käsityö lehden 9/95 lehdestä. Minun työni on vain lyhyempi mitä ohjeessa on. En kuitenkaan laita tuon kanssa matalavyötäröisiä housuja vaan korkeat ja alle paidan. En siis kulje maha röllykkä tärähdellen missään. Käytän paljon eri aikojen kaavoja ja malleja ihan siitä syystä kun monesti sopivat tähänkin päivään. Joskus hiukan voi joutua muokkailemaan mutta harvemmin. Joitain kannattaa siis säästää. Vaikka tässä ei ole istutettuja hihoja ja malli on leveähkö niin se ei haittaa. Kun katsoo millaisia vaatteita kaupoissa on niin tämä sopii hyvin mukaan.
Olen aika hyvin saanut puikkoja väänneltyä ja paljon on saatu aikaan. Kesken on tällä hetkellä puikoilla mekko itselleni, sukat itselleni sekä Sammakkomiehen tiikeripöksyt. Paljon ei kyllä kannata tähän keliin enää mitään villavaatetta tehdä. Ajattelinkin jättää nuo myöhempään odottelemaan ja aloitella kevät väätteiden tekoa. Ompelu hommista taas ei tule mitään. Pilaan ihan kaikki työt mitkä aloitan. Syytä tähän en tiedä ollenkaan. Harmittaa vain hiukan kun menee hukkaan materiaalit. Mutta eiköhän tämä tästä vielä iloksi muutu.


Nautinnollista päivää

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Eilisestä täksi päiväksi

Minulla oli eilen oikein epäonnen päivä. Kenkätuunaus ei onnistunut eikä myöskään farkut jotka koitin saada valmiiksi. Onnistuin saamaan ne siihen kuntoon, että niistä ei farkkuja tule. Nyt ne odottaa tuolla piilossa hetkeä jolloin käytän ne johonkin muuhun ideaan. Harmittaa vallan paljon. Mutta näitä päiviä on ja tulee varmasti lisääkin. Siksi teen taas ruokapostauksen ja tällä kertaa mietin mitä siitä ruuasta joka sinne jääkaappiin jää voisi tehdä. Meillä jää yleensä aina pikkuisen ruokaa jäljelle josta pitää sitten seuraavaksi päiväksi tehdä jotain.

Meillä syödään paljon pastaa, ihan siitä syystä, että mieheni on loistava pastakastikkeiden tekijä, minä teen hiukan toisenlaisia kastikkeita. Meillä ei yleensä myöskään tehdä makaronilaatikkoa, yleensä...mutta nyt oli jäänyt kaappiin pastaa ja kastiketta sen verran, että riitti kivasti meille kun teki siitä pastalaatikon. Kastikkeessa on jo valmiiksi nestettä joten maitoa ei paljoa tarvita, yksi muna myös mukaan ja se riittää. Aurajuustoa antamaan makua.




Maalaiskanasta jäi jäljelle muutama kananpalanen ja porkkanaa. Kaivoin jääkaapista kevätsipulia, paprikaa ja minitomaatteja. Leikkelin paloiksi. Paistoin kanan palat, porkkanat, sipulit ja paprikat öljyssä. Keitin vettä ja laitoin couscousia ohjeen mukaan. Sekoitin kaikki couscousin joukkoon ja lopuksi laitoin mukaan minitomaatteja. Aikaa meni noin 20 min.
Eilisestä on kiva tehdä uutta, samoin kuin vanhoista vaatteista on kiva tehdä uutta. 



Nautinnollista sunnuntaita


lauantai 22. helmikuuta 2014

Arvonnan voittaja *Rumpujen pärinää*

Arvonta on suoritettu vihdoinkin. Sammakkomies sai olla onnettarena jälleen kerran ja tällä kertaa hän sai osoittaa voittajan sormellaan. Sini O pääsi voittajan pallille. Minulle voi laittaa viestiä tartsa@spray.se...ONNEAAAA!!!!!!!!!!!!!






Mietiskelin tässä, että mikä on blogini aihe. Tämä kun ei kyllä käsityöblogikaan ole. Päätin, että tämä on tee se itse-blogi, jossa tehdään ihan mitä vain keksin käsilläni. Ruuasta nikkatointiin ja välillä matkustellaan ja ostellaan, elämää vain. Pitäisi varmaan laittaa eri blogeihin näitä juttuja mutta katson sen olevan kohdallani aivan turhaa ja menee vielä sekaisemmaksi tämä touhu. Matkani Puolaan on saanut paljon huomiota osakseen, monet ovat käyneet tutustumassa Kazimierziin ja muihin kohteisiin Puolassa, innostus on todella löytynyt blogistani. Myös kirpputoriostoksista ollaan oltu kiinnostuneita kuten viime kesän retkeilystä Vantaanjoen ympäristössä. Eli vaikka nuo käsityöni on tuoneet ihmisiä tänne niin moni muukin asia. Ja jatkan kyllä samalla tavoin mitä tähänkin asti. Ei tämä ole niin vakavaa.
Miksi minulla on täällä tuollaiset kuvat? Koska tein tyttärelleni ihat löydöt ja toivon niiden olevan hänelle hyvät ettei tarvitse alkaa tekemään niistä jotain aivan muuta ja miksi porkkanakakkua? Koska söin elämäni ensimmäistä kertaa porkkanakakkua ja oli niin mahdottoman hyvää, että.

Maalaiskana

Joskus kokkailu ei paljoa jaksa kiinnostaa mutta pakko on jotain syödä.  Meillä tehdään sellaisina päivinä maalaiskanaa. Kun uuni hoitaa lähes koko ruoan valmistuksen niin voi itse keskittyä johonkin aivan muuhun. Marinadi tehdään jo edellisenä päivänä. Laita kananpalat (rintaa, koipea, siipeä) pussiin, lisää öljy ja halutut mausteet, laita jääkaappiin yön yli maustumaan. Seuraavana päivänä asetellaan kananpalat uunivuokaan, kuoritaan muutama peruna ja porkkana sekä sipuli. Lohkotaan ne ja laitellaan kananpalojen väliin. Paistetaan 200 asteessa niin kauan kunnes kanat ovat kypsiä.




Mukavaa lauantaita

perjantai 21. helmikuuta 2014

DIY-Helmikuu

Osallistuin facebookin käsityöblogit ryhmän DIY-Helmikuu projektiin ja tässä on siis oma ohjeeni teille. Koitan tehdä mahdollisimman hyvän ohjeen. Materiaalit voi löytyä miehen vaatekaapista, tilkkulaatikosta sekä vanhoista vaatteista irti leikattuja juttuja.

Tarvikkeet: 
- Vanhat farkut
- tilkkua
- kaksi vetoketjua

Avaa koko sisäsauma ja poista lahkeista se määrä pois minkä haluat lisätä toisesta kankaasta. Muista, että miesten housut voivat olla lahkeesta liian pitkät. Itse poistin noin 30cm lahjetta pois ja tilkusta mittasin noin 15cm.
 Ompele uusi lahje kiinni ja päällitikkaa jätä edelleen sisäsauma auki, on helpompi työstää lahjetta näin.
Mittaa hiukan vetoketjua pidempi pala kangasta. Huolittele reunan kappaleet. Mittaa etulahkeen keskikohta.

Neulaa kappale etulahkeen keskikohtaan kiinni oikeat puolet vastakkain ja ompele vetoketjun mittaisesti 
kappale kiinni. noin paininjalan leveydeltä.

Leikkaa ompeleiden välistä varovasti ja tee ylös aukileikkaus. Käännä kappale nurjalle puolelle ja silitä hyvin.

Neulaa vetoketju kiinni ja tee kaksoistikkaus. Sen jälkeen kavenna lahkeita sopivasti sisä-sekä ulkosaumoista jotta lahje pysyy suorassa. Ompele kiinni ja huolittele.

Toivottavasti saitte jotain selvää ohjeesta, olen todella surkea tekemään ohjeita. Olin sitä jo koulussa kun piti tehdä ohje siitä työstä jota suunnitteli. Koitan neuvoa jos tulee kysymyksiä.






Mukavaa päivää kaikille!



torstai 20. helmikuuta 2014

Takki ja huivi

Minun nuoruudessani ilmestyi sellainen lehti kuin Miss B joka oli Burdan nuorisolehti. Lehdessä oli sen ajan nuorisomuotia ja helppoja kaavoja, Vähän niin kuin nyt on Burda easy fashion. Tämä takki on tehty siis Miss B kaavalla mutta lehteä en muista, 90-luvun alun lehti se kuitenkin oli. Miksi haluan esitellä takin? Ihan siitä syystä kun satuin jälleen löytämään kaapistani jotain jonka luulin unohtaneeni. Minulla ei tuohon aikaan ollut saumuria, enää en osaa ajatella ompelevani ilman sitä. Materiaalit oli toisenlaisia, tekonahka sekä tekoturkis näyttivät hassuille, tekoturkis oli lähinnä teddyä ja tekonahka kovaa peltiä. Farkkuakaan ei ollut siihen aikaan kiva ommella. Siksi olikin aivan mahtavaa kun alkoi tulla pehmeämpiä kankaita. Avautui ihan uusi maailma. Toki kankaat kehittyvät ihan koko ajan ja esimerkiksi muovin ompelu on paljon helpompaa mitä se joskus aikanaan oli. Mitäs sanotte, voiko ysäri takkia käyttää? Sen verran pitää mainita, että kaulassa oleva huivi on tehty maksimekon helmasta kun mekko lyhennettiin.


Nautinnollista päivää kaikille

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Tuitui

Kun on paljon tekemistä, koulu hommat räjähtää käsiin, ompelutyöt odottaa tekijäänsä ja neuleita on kesken monta...mitä silloin tehdään? Neulotaan sukka. Tämä on vielä ihan tottakin. Jos tänään olisi sitten hiukan fiksumpi ja aloittaisi oikealta ja lopettaisi vasemmalle. Mutta joka tapauksessa saan taas uudet hienot sukat :)
Pssst...lauantaina suoritan arvonnan, joten pikaisesti ilmottautumaan sinne. Palkintona on hamonen.



Mukavaa keskiviikkoa

maanantai 17. helmikuuta 2014

Molskis ja polskis sanoi pikkuinen Sammakkomies

Miksi sunnuntai oli niin ihana? Koska pitkästä aikaa minä olin saunomassa ja uimassa, Sammakkomieskin uskaltautui altaaseen ihan kunnolla. Pelkää niin kovasti kun jalat ei yllä pohjaan. Mutta hauskaa hänellä oli kun sai räpiköidä meidän kanssa sielunsa kyllyydestä.
Ja mikä parasta sai vetaista ihan uuden uutukaiset sukat jalkaansa. Kyllä oli kivan lämmin sunnuntai. Ei tarvitse tehdä mitään, olla vaan ja röhnöttää. On kyllä ihanaa ottaa kaikki ilo ja riemu irti viikonlopuista. Vielä ehtii osallistua arvontaan!



Hyvää alkanutta viikkoa

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Oodi lohelle

Lohen kaunis väri inspiroi aina, oli kyse vaate tai ruoka, maku myös sopii melkein mihin tahansa ja minkä kanssa tahansa. Lohi on yksi lempparini. Pelkkään uuniloheen laitan merisuolaa ja vähän yrttiä, ainakin tällä kertaa vain. Välillä voi tehdä mausteista ja öljystä tahnan jonka levittää lohen pinnalle. Siitäkin tulee vallan herkullista. Tuon voi syödä vaikka perunamuusin kanssa tai vaikka uuniperunoiden, bataattikin tykkää lohesta, kukkakaaligratiini olisi oiva lohen ystävä.



Voitaikina
purjoa
paprikaa
kesäkurpitsaa
lohta
2 munaa
kermaviili
juustoraastetta
minitomaatteja

Kun lohesta jää tähteet jäljelle, voi pakkasesta ottaa taikinana sulamaan tai voihan sen tehdä itsekkin, jääkaapista kaivaa purjoa, kesäkurpitsaa ja paprikaa. Ne paloitellaan ja paistetaan öljyssä. Taikina kaulitaan ja laitetaan vuokaan (leivinpaperi alle) lohen palaset asetellaan pohjalle, sen jälkeen paistetut purjo, kesäkurpitsa ja paprika. Vatkaa kahden munan rakenne rikki, lisää joukkoon kermaviili ja noin kolme desiä juustoraastetta, sekä mausteita oman maun mukaan. Sekoita hyvin ja kaada seos piirakkaan. Laita pinnalle muutama minitomaatti. Paista uunissa 200 asteessa niin pitkään kunnes se saa kullan keltaisen sävyn. Ehkä joku puolisen tuntia.


Loppuun on laitettava tyytyväisen ihmisen kuvat. Ruoka pitää minut tiellä ja pakkohan sitä on nauttia elämän pienistä hetkistä ja ne hetket vietetään aina ruokapöydän ympärillä. Paljon muuta ei tarvita. Lohi, uskollinen ystäväni...siitä on moneksi. 


Oikein nautinnollista sunnuntaita teille kaikille!!