Translate

lauantai 6. joulukuuta 2014

Joulukalenteriluukku 6

Taas on se aika vuodesta jolloin osallistun Facebook käsityöblogit ryhmän joulukalenteriin. Minulla on luukku numero 6. Viime vuonna luukusta paljastui täytetyt voisarvet ja tänä vuonna jatkan samalla linjalle, eli reseptiä pukkaa. Paljastan teille jälleen yhden herkun jota syömme aina valonjuhlan aikaan. Näitä laitamme tarjolle täytettyjen voisarvien kanssa kalojen ja salaattien rinnalle. Maistuu hyvin ennen päivällistä.

Vihannestaskut

500g voitaikinaa

Täyte:

100-150g purjoa
1 paprika
200g tuoreita herkkusieniä
2rkl öljyä
1tl suolaa
1/2-1tl mustapippuria
150g ranskankermaa
2 munaa(valkuaiset täytteeseen, keltuaiset taskujen voiteluun



                                            Anna voitaikinan sulaa. Valmista täyte.



Puhdista, hienonna purjo. Puhdista, kuutioi paprika, Puhdista ja paloittele sienet.


Lämmitä öljy pannulla ja lisää silputut kasvikset. Hauduta niitä pannussa kunnes neste on hävinnyt. Mausta hyvin. Jäähdytä hetki.


vatkaa hieman valkuaisia ja lisää joukkoon ranskankerma. Sekoita joukkoon paistetut vihannekset ja sekoita hyvin.


Leikkaa voitaikinan jokainen levy puoliksi ja voitele keltuaisella.


Lisää täyte neliöiden keskelle.


Paista taskut 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.


Tarjoile lämpimänä


Nautinnollista päivää

12 kommenttia:

  1. Pakko olla ihania.
    Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on tytön herkkua. Syö isot määrät noita aina.

      Poista
  2. Nam, nam! ♥Hyvää Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  3. Nam! Näyttääpä hyvältä. Hyvää Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  4. Nam! Näyttää herkullisilta! Tarvii kans kokeilla =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on hyviä ja mausteita ja sieniä vaihtelemalla saa eri makua niihin.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!