Translate

maanantai 29. syyskuuta 2014

Lauantai-illan huumaa


Päivällisellä
Haukifileet ja bataattimuusi


Voisarvien resepti


Mustikka-moussekakku browniepohjalla

pohja

120g tummaa suklaata
100g voita
2 1/2 rkl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja

1. Säädä uuni 175 asteeseen. Rouhi suklaa.Sulata voi kattilassa ja siirrä sivuun. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita munat mukaan yksitellen ja kääntele lopuksi joukkoon vehnäjauhot.

2. Voitele irtopohjavuoka, leikkaa leivinpaperista vuoan pohjalle ympyrä. Kaada päälle taikina ja paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Pohjan pitää olla keskeltä hiukan tahmea. Anna jäähtyä.

Mustikkamousse

5 liivatetta ( käytämme vege liivatetta, ohjeen mukaan)
250g mustikoita
3 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 dl kermaviiliä
3 dl vispikerma

1. Liota liivatetta kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. (vege versiossa käytetään 2 1/2 pussia jauhetta). Soseuta mustikat tehosekoittimella. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri ilmavaksi. Sekoita mustikkasose vaahtoon.

2. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kasarissa matalalla lämmöllä. Sekoita munavaahtoon. Sekoita mukaan kermaviili. Vatkaa kerma puolikovaksi vaahdoksi ja kääntele mousseen.

3. Kaada mousse vuokaan jäähtyneelle pohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 5 tuntia. Koristele tuoreilla marjoilla.


Hyvää alkanutta viikkoa

8 kommenttia:

  1. Voi millä herkuilla sinä perhettäsi hellit !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähintään viikonloppuisin pitää satsata tämän kiireen keskellä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hauki onnistui niin täydellisesti. Hauki on muutoinkin aika hyvää kalaa vaikka sillä on jostakin syystä hiukan huono maine.

      Poista
  3. OI miten ihania herkkuja taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän täytyy nauttia elämästä ja sen antimista :D

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!