Translate

maanantai 22. syyskuuta 2014

Etäviikolla voi rauhassa sairastaa

Ainoa tehtävä on saada essee valmiiksi, joka melkein jo onkin. Räkäpäänä on ollut pikkuisen hankala sitä tehdä kun päässä ei liiku mikään. Flunssan karkoitusta on kovasti tehty ja pientä näpertelyä hääräilty. Vihdoin sain aikaiseksi oman Pinterest profiilin. Tulkaapa katsomaan mitä olen saanut aikaiseksi ja klikkailkaa seurataan nappia. Hienosti olette ottaneet osaa arvontaan mutta vielä on aikaa osallistua. Käykääpä katsomassa mitä on palkintona ja osallistukaa.
Ja mitäs olenkaan täällä muuta häärännyt kuin leikkinyt Pinterestillä, hiukan ommellut ja neulonut ja leipäillyt? On näprännyt kaikkea pientä kivaa ja leiponut herkullisia voisarvia ja tuhonnut melkein kaikki omenat jo. Kaikki ei vielä ole tosiaankaan tehty mutta nyt ollaan jo paremmalla puolellla. Tuoremehu tekee lapsille kauppansa. Ei edes lisättyä sokeria.

Lisää laatikoita ja rannekoruja. Näitä tosiaan voisin tehdä kavereille vinon pinon.


Oli pakko testata tätä tapaa tehdä rannekoru, jonka tein koulussa.


Nopeat voisarvet

125g voita
50g hiivaa
2 1/2dl maitoa
1tl suolaa
1rkl sokeria
7-8dl vehnäjauhoja

Voiteluun ja koristeluun

1 muna
unikonsiemeniä, valkoisia ja/tai sinisiä

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä
2. Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva ensin pieneen määrään maitoa ja lisää sen jälkeen loput.
3. Lisää voi, suola, sokeri ja suurinosa jauhoista. Vatkaa taikina sileäksi ja notkeaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 20 minuuttia.
4. Nosta taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa hieman. Jaa kahdeksi pyöreäksi levyksi, 40cm halkaisijaltaan. Leikkaa levyistä kuusi samankokoista kolmiota. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä reunasta alkaen.
5. Nosta levinpaperoidulle pellille. Laita sauma alaspäin, niin etteivät sarvet aukea paistaessa. Käännä sarvia päistä hiukan kaarelle.
6. Kohota sarvia liinan alla 20-30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteiseksi.
7. Voitele sarvet vatkatulla munalla ja ripottele unikonsiemeniä päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 12-15 minuuttia. Jäähdytä.

Uunilohen tilalla voi välillä lohi laittaa siivuiksi ja paistaa pannulla.
Itse maustamme lohen tekemällä maustetahnan. Toimii erittäin hyvin.
Tällä kertaa teimme myös ranskalaisiin oman maustetahnan ja ranskalaisita
tuli mahdottoman hyviä. Maustetahna on helppo tehdä.

Öljyä ja mausteita, ei muuta. Siitä tehdään tahna joka levitellään
lohen ja ranskalaisten päälle. Imeytyy paremmin kuin vain mausteet pinnalla.


Mukavaa alkanutta viikkoa

6 kommenttia:

  1. Se pinterest on kyllä vaarallinen paikka. Siellä viihtyy kyllä vaikka kuinka kauan. .

    VastaaPoista
  2. ♥Parane pian! Ihania koruja ja ruokia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuntuu vain sille kun tätä on jo heinäkuusta asti ollut, että en parane koskaan...

      Poista
  3. Herkkuja taas täällä:) paranemisiin! Kävin kurkkimassa Pinterest-sivuillesi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen vielä pihalla kuin lumiukko kesällä...mutta pikku hiljaa ;)

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!