Translate

torstai 28. elokuuta 2014

Kesäkurpitsa-jauhelihakastike

Facebookin kokki ryhmässä oli keskustelu, että mitkä ruuat tulevat näkyviksi kun syksy piiskaa ikkunoita ja minä sanoin, että sienet ja pierupuuro tuo syksyn meidän keittiöön mutta myös kaikenlaiset kastikkeet kuten nyt tämä kesäkurpitsa-jauhelihakastike. Herkullinen ja toimii hyvin näin syksyllä. Mikä ruoka tuo syksyn sinun pöytääsi?

400g naudan jauhelihaa
1 (300g) kesäkurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-1 1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1tlk tomaattimurskaa
2tl oreganoa
1-2tl minttua
ripaus sokeria

1. Ota jauheliha huoneenlämpöön ja kuutioi kesäkurpitsa, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli. Mausta. Hauduta noin 10 minuuttia.
3. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lisää mausteita maun mukaan. Keitä noin 5 minuuttia.


Herkullista päivää

4 kommenttia:

  1. Tein hyvin samanlaista kastiketta joku päivä. :) Meillä kesäkurpitsaa tulee enemmän kuin pystyn käyttämään. Mutta vastaus kysymykseesi on sieniruoat (kuten varmaan arvasitkin). Ensimmäinen torvisienikastike on varma merkki syksystä. Lisäksi monet haudutetut pataruoat ovat meillä syysruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin aika yllättynyt miten hyvin tomaatti sopi perunan kanssa vaikka yleensä en tykkää yhtään tomaatti-peruna yhdistelmästä. Sinä teet niin ihania sieni herkkuja :)

      Poista
  2. ♥teillä on herkkupäivä joka päivä :)

    VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!