Translate

torstai 24. heinäkuuta 2014

Mansikka-sitruunajugurtti jäätelöt

Pakko on nyt jakaa teille jotain super herkkua. Meillä kun ei osata muuta kuin herkutella ja sehän näkyy alati suurenevan mahan muodossa. Tosin täytyy myös muistaa, että olen maailman laiskin ruuan tekijä ja siksi yleensä annan uunin hoitaa ettei tarvitse olla hellan läheisyydessä vaan voi samaan aikaan touhuta muuta. Siksi yksi helpoimpia ja ehkä edullinenkin ruoka mitä paljon teen on maalaiskana. Tätä täällä onkin monet kerrat näytetty ja reseptitkin jaettu. Maalaiskana on siitä hyvä kun sen voi tehdä monenlla tavalla ja laittaa joukkoon melkein mitä tahansa. Ja jälkiruokana suussasulava mansikka-sitruunajugurtti jädet, namnam. Näitä voi syödä kyllä myös vaikka välipalaksi. Niin hyviä ovat ja raikkaita. Toimii loistavasti näin helteisenä päivänä.

Mutta tämä meidän ihan perus maalaiskana sisältää:

kanan rintaa
porkkanaa
perunaa
kevätsipulia varsineen
tuoreita yrttejä (basilika)
ja mausteet maun mukaan.

Kaikki uunivuokaan ja tunniksi uuniin. Muuta ei tarvita. Joukkoon voi laittaa myös makkaraa (lammas), pekonia (kalkkuna), muita juureksia (lanttua, palsternakkaa). Tästä vuokaruuasta saa siis monenmonta erilaista versiota.





Mansikka-sitruunajugurtti jäätelöt

ainekset: 
mansikkakastiketta: 

litra mansikoita (tai pussillinen pakastemansikoita)

¼ dl sokeria 

¼ tl vaniljasokeri 


Sillä sitruuna kastike: 

2 sitruunan kuori

½ dl sitruunan mehu (2 isoa sitruunaa tai 4 pientä sitruunaa) 

2 rkl sokeria 


Kreikkalainen jogurttiseos: 

2 dl (tai enemmän) tavallinen kreikkalainen jogurtti 

¼ dl sokeria 

Erikoislaitteet: mehujää muotit 

ohjeet 
Mansikkakastike: 

Kaada mansikat kiehuvaan veteen. Lisää sokeri ja keitä korkealla noin 5 minuuttia, kunnes seos kuplii. Vähennä lämpöä matalan keskitason ja kypsennä vielä 10-15 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Sekoita välillä ja survo marjoja. Anna jäähtyä. 

sitruuna kastike: 

Pese sitruunat. Raasta kaksi sitruunaa ja aseta kuori sivuun. Purista seuraavaksi mehu 2-4 sitruunasta, jolloin saadaan ½ dl sitruunamehua. Kaada sitruunamehu kattilaan, lisää sokeri ja kiehauta. Anna mehun kiehua hiljalleen pienellä vielä minuutti. 

Kreikan jogurtti sose: 

Kaada 2 dl jogurtti kulhoon. Sekoita ¼ dl sokeria. Lisää sitruunan mehu ja sekoita huolellisesti. Lisää sitruunankuori ja sekoita hyvin.

Kokoa jäätelö mehujämuotteihin seuraavasti: noin 1 rkl mansikkakastikkeella alareunassa mehujää muottiin. Sen jälkeen 2-3 rkl jogurttia. Jatka kerrostamista kunnes muotit ovat täynnä. 

                                                                *   *   *   *

               Oikein nautinnollista kesäpäivää kaikille!!

4 kommenttia:

  1. Kivat mehujäämuotit. Pitänyt myös jotain tuommoista jädeä tehdä, mutta kun ei hyviä muotteja löydy mistään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on hankittu Tigeristä. Oikein hyvät muotit, Ikeasta olen myös hankkinut mutta ne on pienemmät.

      Poista
  2. ♥Nam, nam...taas täällä on niin ihania herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä sitä pitää itseään hemmotella, että jaksaa taas mennä ja vipeltää :D

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!