Translate

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Tomaattikeitosta pastakastikkeeksi

Joskus kun penkoo jääkaappia niin löytää kaikenlaisia tarvikkeita joista tehdä herkullista ruokaa. Tällä kertaa löytyi monen monta ruoka-ainetta ja tuli todella herkullista ruokaa muutamaksi päiväksi, eikä tarvinnut tavallaan samaa ruokaa syödä ollenkaan. Itse tykkään paljon tehdä ruokaa juuri näin. Kaappiin kun tosiaan jää kaikenlaisia känttyröitä ja useasti ne heitellään roskiin kun ei niillä tee mitään mutta jos hiukan pysähtyy miettimään niin monesta keksii kaikenlaista herkkua. Kuvasarja tosin alkaa lopusta, ihan vain siitä syystä, että meillä oli todella tyytyväistä porukkaa. Ja voin luvata, että näitä kaapinkätkö ruokia tulee kyllä lisääkin. On meinaan sen verran hauskaa puuhaa tämä touhu.
Miten paljon te lukijani teette jämistä ruokaa ja fiksailette eilisen päivän ruokaa uudeksi?

Mitä kaapista löytyi:

- kevätsipulia
- ruohosipulia
- valkosipulia
- tomaattimurskaa
- tomaatteja
- mausteinen sulatejuusto (jota jäi hiukan jäljelle tästä ateriasta)
- maustevettä (jäänyt edelliseltä päivältä yli)
- pakkasesta leipää (joka oli vain parantunut)
- jäätelönjämä

Aloitamme siis leivästä jonka tein jo vapuksi, leivoin kaksi leipää tästä taikinasta ja toisen laitoin pakkaseen. Leivän idea oli se, että meillä on iso määrä mysliä jota kukaan ei syö joten se toimii hyvin leivässä. Myslileipää siis leivoin ja se on muuten hyvää.


5dl vettä
1ps (11g) kuivahiivaa
1dl auringonkukansiemeniä
2dl mysliä
1/2dl juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl suolaa
9-10 dl vehnäjauhoja
50g voita

1. Kuumenna vesi noi 42-asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva, auringonkukansiemenet, mysli, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi ja alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20min.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat pyöreiksi leiviksi. Kohota leivät hyvin, 20-30 minuuttia.

3. Vedä ristiviillot mahdollisimman terävällä veitsellä leipien pinnalle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.  Tarjoile keiton kanssa.




Pilkoin pieneksi kevätsipulit, ruohosipulin ja valkosipulin. Lämmitin pienen tilkan öljyä sekä chilitahnaa tirisevän kuumaksi, jossa paistoin sipulit.
Kaadoin tomaattimurskan, mausteveden ja pieneksi pilkotut tomaatit kattilaan ja kiehautin sen. Lopuksi kaadoin sipulit keittoon, maustoin hiukan vielä kun maku ei ihan ollut kohdillaan ja annoin kieuhua 5-10minuuttia hiljalleen, jotta se hiukan menee kasaan. 

Juu juu, myönnän...käymme myös Lidlissä.
Sieltä saa niin hyviä jäätelöitä

Keittoa jäi ihan vähäsen jäljelle ja sitä saatiin hyvä pastakastike seuraavana päivänä. Keitto kiehautettiin hyvin ja joukkoon laitettiin eilisestä jäänyt sulatejuusto joukkoon. Tuli todella herkullinen pastakastike. Tarjolle pastan kanssa hiukan Auraa ja tuoretta basilikaa. Kyllä kelpaa.


Pakkasesta löytynyt jäätelönpalanen yhdistettiin tippaan maitoa ja sekoitettiin tasaiseksi sauvasekoittimella. Näin saatiin hyvä annos herkkupirtelöä nopeasti ja mutkattomasti. 
Kyllä ruuan teko on helppoa ja hauskaa.


Herkullista päivää teille kaikille

2 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!