Translate

perjantai 2. toukokuuta 2014

Vapun juhlaa pöydässä

Tässä vappuna tuli testattua muutamaa todella hyvää ohjetta ja ne on pakko laittaa jakoon. En iske kaikkia samaan vaan laittelen niitä aina välillä. Netissä keskustellaan useasti näistä juhla päivistä, että onko niissä järkeä ja miksi niitä vietetään. Itse otan vapaat ihan vapaina, lekottelua ja ohjelmaa jos sellaista kaipaa. Yleensä se on yhdessä vietetty aika. Nautitaan ja ollaan yhdessä. Ei sen kummempaa. On kiva tehdä ruokaa ja syödä isommallakin porukalla ja kokeilla tietenkin uusia reseptejä. Tänä vuonna meillä ei ollut munkkeja vain yksi pullo simaa. Ollaan enemmän glögi ihmisiä. Toki vappupallo pitää lapsilla olla. Täytyy sanoa, että kun tänä vappuna irtauduimme siitä opiskelija pämppäämisestä ja nautimme vain yhdessä olosta oli paljon kivempi vappu. Tarjolla oli napostelupöydässä ihan tavallisia herkkuja, helposti valmistettavia ja nopeita. Tässä siis pari super helppoa ja nopeaa reseptiä.


Lohipurjopiirakka
salaatti
hevosenlihacroisantit
jättikatkarapupasta
Valmis croisant taikina
sisälle hevosenlihaa, paprikaa ja juustoraastetta
laita rullalle ja voitele kananmunalla
200 asteen uuniin noin 10 minuutiksi

Lämmitä pannussa oliiviöljy, laita jäiset jättikatkaravut pannulle, leikkaa valkosipuli siivuiksi ja laita pannulle
hiukan chilitahnaa ja mustapippuria. Silppua basilika joukkoon. Kun ravut on valmiit laita paloitellut minitomaatit joukkoon ja laita kannen alle muhimaan.
Keitä pasta ohjeen mukaan.
Laita tarjolle.

Lohi-purjopiirakka

Pohja
100g margariinia
2dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
3rkl kylmää vettä.

Sekoita pohjaa varten margariini, jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte
150g savulohta
1 (300g) purjo
1rkl öljyä
1dl ranskankermaa
1dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2rkl hienonnettua tilliä
suolaa
mustapippuria

Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota purjoa öljytilkassa pannussa. Hienonna tilli. Vatkaa munat, ranskankerma, ja ruokakerma sekaisin. Sekoita joukkoon tilli, suola ja pippuri. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.


Oikein ihanaa viikonloppua kaikille

8 kommenttia:

  1. Voi että sä jaksat tehdä noita herkkuja. Tuo piirakka..... nami ..... kuola valuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakka on helppo tehdä, kannattaa kokeilla.

      Poista
  2. ♥ hmmmm.. joskus taidan piipahtaa teille herkuttelemaan ;) ;)

    VastaaPoista
  3. Siulle on haaste http://inspiraationvietavana.blogspot.fi/2014/05/11-asiaa-haaste.html :)

    VastaaPoista
  4. mies katsoo tuossa olan yli ja kuolaa, reseptejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehen pitää ottaa reseptit talteen ja tehdä sinulle ihana illallinen ;)

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!