Translate

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Lauantain herkut

Joskus ei tarvitse mennä edes kauppaan kun kaapista löytyy vaikka ja mitä josta voi tehdä oikeastaan mitä tahansa ruokaa. Meillä ei tämän vuoksi tehdä mitään ruokalistoja tai muutakaan kun muutoin jäisi ruokaa yli ja menisi roskiin, meillä toimii ajatus siitä, että tehdään mitä mieli tekee.

Kaapissa oli siis:

- Naudanliha palanen, joka paloitettiin pieneksi
- sipuleita erilaisia
- kaalia
- kukkakaalia
- pikkuinen lanttu
- 6 perunaa
- 3 porkkanaa
- 2 pientä suippo paprikaa
- tuoreita yrttejä
- herneitä pakkasesta
- minitomaatteja
Paistoin ensin naudanlihan, sipulit ja paprikat. Laitoin kaalin kiehumaan ja mukaan laitoin mausteita. Ja pikkuhiljaa lisäilin porkkanat, lantun, perunat ja kukkakaalin. Ennen kuin keitto oli valmis laitoin siäksi herneitä. Valmiiseen keittoon laitoin minitomaatteja.



Myös jälkiruoka oli tehty samalla periaattella, mitä kaapista löytyy siis. Jälkiruoka on helppo ja nopea tehdä.

- Kaurahiutaleita
- tuoreita mansikoita
- vanilja cremeä

* Sulata rasva pannulla ja paahda kaurahiutaleet kullan ruskeiksi.
* Asettele paahdetut hiutaleet tarjoiluastioiden pohjalle, anna jäähtyä hetkisen
* Paloittele mansikat hiutaleiden päälle
* Vaahdota vanilja creme ja laita mansikoiden päälle
* Koristele



Ihanan nautinnollista sunnuntaita


2 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!