Translate

lauantai 24. toukokuuta 2014

Herkullinen kesä

Blogissani näyttää olevan entistä enemmän myös ruokaa, minua se ei haittaa ollenkaan, sillä ruoka on mahdottoman hyvää ja tavallinen ruokakin näyttää hyvälle. Jos kaikki ennusteet pitää paikkansa niin tästä kesästä tulee todella herkullinen ja meinaan nauttia tästä täysillä. Jos tuo opiskelumotivaatiokin löytyisi kesän aikana. Mikään ruoka ei taida olla niin helppo kuin on kana. Sen vain laittaa uuniin.
Meillä onkin nyt ollut aika paljon kanaa ja laitankin tänne blogiini muutaman ohjeen jotka ovat erittäin helppoja. Juurikin uuniin ja se siitä. Mausteina voi kayttää omia herkkumausteita, tehdä tahnaa tai marinaadin. Mikä ikinä sitten onkin sinun juttusi. Tämän kanan kanssa tarjoillaan riisiä (yleensä villiriisiä mutta sitäpä ei nyt ollut) ja salaattia. Helppoa ja yksinkertaista.





Helppo kakku

100g voita
3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
1 1/2dl maustamatonta jogurttia
1 dl siirappia

Kuorrutus

1tlk vanilja creme
1prk rahkaa
valkosuklaata sulatettuna


1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jogurtti, siirappi ja rasva. Sekoita ainakset juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20-25 min, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä.
3. Vaahdota vanilja creme. Lisää rahka ja sulatettu valkosuklaa. Levitä kuorrutus ilmavasti kakun päälle. Koristele kakku vaikka mansikoilla.


Nautinnollista lauantaita

4 kommenttia:

  1. ♥ apua, miten nälkä mulla on :) :)

    VastaaPoista
  2. Ihania herkkuja,etenkin marjat! Ja oikein hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjat onkin ihan ehdoton juttu näin kesällä...

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!