Translate

torstai 13. helmikuuta 2014

Sitruunatorttu

Olen muutaman kerran postannut kuvan erittäin hyvästä sitruunatortusta. Blogin syövereissä on myös ohje olemassa. Pyynnöstä laitan samaan postaukseen sitruunatortun ohjeen ja tietenkin myös kuvan. Nautinnollisia hetkiä :)


Sitruunatorttu
Pohja:

2 munaa
3/4 sokeria
1dl vehnäjauhoja
100g voita sulatettuna

Täyte:

2dl vettä
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
2 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunanmehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
25g voita

Koristeeksi:

1dl kuohukermaa
1/2 tl vaniliinisokeria
1/2 tl raastettua sitruunan kuorta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja voisula. Kaada taikina voideltuun, korppujauhoitettuun torttuvuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 min.
Kumoa kypsä pohja.

Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja raasta sen kuori. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, mmunat, maissitärkkelys ja sitruunanmehu. (älä käytä alumiini kattilaa).
Kuumenna ja hämmennä, kunnes kiisseli sakenee, Lisää raastettu sitruunan kuori ja voi. Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte kakkupohjan syvennykseen.

Jäähdytä torttua jääkaapissa n.2 tuntia. Koristele vaahdotetulla, maustetulla kermalla.

6 kommenttia:

  1. Oi nam! Näyttää ja kuulostaa kyllä hyvälle :P Tää vois olla kiva pääsiäisenä värinsäkin puolesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli tuota viime pääsiäisenä. Ihanan raikas ja voimakas maku tuossa tortussa. En yleensä niin välitä sitruunasta mutta tuo on ihan mahdottoman hyvää.

      Poista
  2. Varmasti hyvää.
    Ihanaa Ystävänpäivää Sinulle ja Perhellesi

    VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!