Translate

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Oodi lohelle

Lohen kaunis väri inspiroi aina, oli kyse vaate tai ruoka, maku myös sopii melkein mihin tahansa ja minkä kanssa tahansa. Lohi on yksi lempparini. Pelkkään uuniloheen laitan merisuolaa ja vähän yrttiä, ainakin tällä kertaa vain. Välillä voi tehdä mausteista ja öljystä tahnan jonka levittää lohen pinnalle. Siitäkin tulee vallan herkullista. Tuon voi syödä vaikka perunamuusin kanssa tai vaikka uuniperunoiden, bataattikin tykkää lohesta, kukkakaaligratiini olisi oiva lohen ystävä.



Voitaikina
purjoa
paprikaa
kesäkurpitsaa
lohta
2 munaa
kermaviili
juustoraastetta
minitomaatteja

Kun lohesta jää tähteet jäljelle, voi pakkasesta ottaa taikinana sulamaan tai voihan sen tehdä itsekkin, jääkaapista kaivaa purjoa, kesäkurpitsaa ja paprikaa. Ne paloitellaan ja paistetaan öljyssä. Taikina kaulitaan ja laitetaan vuokaan (leivinpaperi alle) lohen palaset asetellaan pohjalle, sen jälkeen paistetut purjo, kesäkurpitsa ja paprika. Vatkaa kahden munan rakenne rikki, lisää joukkoon kermaviili ja noin kolme desiä juustoraastetta, sekä mausteita oman maun mukaan. Sekoita hyvin ja kaada seos piirakkaan. Laita pinnalle muutama minitomaatti. Paista uunissa 200 asteessa niin pitkään kunnes se saa kullan keltaisen sävyn. Ehkä joku puolisen tuntia.


Loppuun on laitettava tyytyväisen ihmisen kuvat. Ruoka pitää minut tiellä ja pakkohan sitä on nauttia elämän pienistä hetkistä ja ne hetket vietetään aina ruokapöydän ympärillä. Paljon muuta ei tarvita. Lohi, uskollinen ystäväni...siitä on moneksi. 


Oikein nautinnollista sunnuntaita teille kaikille!!




4 kommenttia:

  1. ♥mukavaa ja maukasta sunnuntaita :)

    VastaaPoista
  2. Nami,rakastan lohta.Se vaan on täällä aika tyyristä,joten usein ei tule sitä ostettua. Mukavaa sunnuntai-iltaa:!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida täälläkään nyt ihan halvimmasta päästä olla.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!