Translate

maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 2. luukku

Osallistuin jälleen feissarin käsityöblogit- ryhmän joulukalenteriin ja sain numerokseni kakkosen. Kakkonen on hyvä luukku sillä tykkään olla parillinen luku :) Minun kalenterini avautuu meidän perheen herkku sarvien äärelle. Teen aina jouluksi juustoiset sarvet ja lihaisat sarvet. Nyt pääsette maistelemaan poronsarvia.


Taikina

7 1/2 dl vehnäjauhoja
200g margariinia
1pss kuivahiivaa
1/2 dl maitoa

Mittaa jauhot, margariini, kuivahiiva ja suola kulhoon. Nypi ainekset tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota hetki.


Täyte

200g poroa
1/2 punaista paprikaa
1 1/2 juustoraastetta

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinan paloista pyöreitä levyjä ja jaa ne kahdeksaan osaan. Levitä taikinakolmioiden leveämpiin päihin täytteet. Kierrä palat leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Anna kohota. Voitele munalla. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.





Mahtavaa joulun odotusta teille kaikille!!

24 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä <3 meillä kans äiti teki ennen joskus suolaisia jouluksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on aika paljon suolaisia juttuja myös. Ne menee kaikkein parhaiten kaupaksi vaikka sokerihiiriä ollaankin.

      Poista
  2. Kiitos reseptistä, tämä täytyy testata :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on todella hyviä. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen kun laittaa poronlihaa.

      Poista
  3. Näyttää todella herkullisilta, ai vitsi! Tässä juuri aamukahvia hörpin, kyllä tollaisen siihen kaveriksi ottaisi :)

    VastaaPoista
  4. Oijoi, minä oon kans tehny noita ja niin on hyvvää! :)

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Meillä onneksi jätetään aina maistiais kappaleet :) Yksi olisi vielä tuolla...

      Poista
  6. Nämähän on testattava! Aika herkuilta näyttää :)

    VastaaPoista
  7. Ihanaa herkkua. Minä olen joskus illalla tehnyt sarvia. Tuota taikinaa kun on kiva nyplätä telkkaria katsoessa. Pitääkin kokeilla poroa täytteenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä sarvet on kyllä semmosta herkkua...arkena tosin tehdään jämistä täytteitä mutta jouluna sitten ihan tiettyjä.

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Ne on hyviä :) Melkein millä täytteellä tahansa.

      Poista
  9. Kyllä totta tosiaan tekisi mieli maistaa :)

    VastaaPoista
  10. Onpas kivan helpon oloinen ohje, ja hauska, että siinä on käytettynä poroa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on semmosia, että täytettä voi laittaa mitä haluaa.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!