Translate

perjantai 6. joulukuuta 2013

Herkkujen äärellä

Itsenäisyyspäivän kunniaksi laitan ruokapostauksen tai oikeammin herkkupostauksen. Varsinkin näin joulun alla tulee leivottua kaikkea ihanaa ja minun oli pakko kokeilla yhtä reseptiä tässä jokin aika sitten. Joskus aikanaan lapset söivät mielellään rahkapullia. Itse en ikinä tykännyt niistä ja se jäi hiukan kummittelemaan. Löysin makoisan ohjeen pullataikinapohjaiseen rahkapiirakkaan joka on hyvää. Ihan oikeasti hyvää. Jaan sen nyt teidän kanssanne.
Annan myös teille ohjeen meidän Uuden vuoden suolaisesta piiraasta. Helppo ja nopea ohje.


1kg voitaikinaa 

jauheliha-riisitäyte:
250g jauhelihaa
1 sipuli
1tl suolaa
1tl paprikajauhetta
1/4 tl rouhittua mustapippuria
2 dl keitettyä riisiä (katso keitto-ohje paketin kyljestä)
1 kananmuna
4 rkl emmetaalijuustoraastetta

voiteluun:
kananmuna

Paista jauheliha ja sipuli, lisää mausteet. Anna jäähtyä. Sekoita jauhelihan joukkoon riisit, muna ja juustoraaste.

Anna taikinan sulaa, kauli toinen takinasta ohuemmaksi. Täyte keskelle ja käännä toinen reuna täytteen päälle. Tee sama toiselle taikinalle. Painele reunat kiinni haarukalla, voitele ja pistele haarukalla reikiä pintaan. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 min.


Pullataikina:
3 dl maitoa
25g hiiva
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
n. 8 dl vehnäjauhoja
75 g pehmeää margariinia

Voiteluun kananmuna

Väliin: 
1 prk (300g) aprikoosimarmeladia

Rahkatäyte:
2 kananmunaa
2 prk (500g) maitorahkaa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunan mehua

Liota hiivaa kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää rasva ja loput jauhot. Alusta taikinaksi.
Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle. Kohota lämpimässä noin 40 min. 
Valmista täyte. Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokeri joukkoon. Mausta sitruunan mehulla.
Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat. Levitä marmeladi levylle. Levitä sen jälkeen rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle. Voitele reunat munalla ja paista piirakka 200 asteessa noin 20 min


Nautinnollista itsenäisyyspäivää


10 kommenttia:

  1. ♥ Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  2. Sinä se aina jaksat !!!!
    Hyvää itsenäisyyspäivää ♥

    VastaaPoista
  3. Hyvää itsenäisyyspäivää Nelli! Nami,tuo jälkkkäri näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Hyvää itsenäisyyspäivää! Kivoja herkkuja. :)

    VastaaPoista
  5. ai nami mitä ihania herkkuja ootkin taas loihtinut. oikein ihanaa istenäisyyspäivää sinnekkin :)

    VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!