Translate

lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kotihiirten juhannus

Niitä tosiaan olemme, kotihiiriä. Nautitaan niin kotona olosta ettei meitä meinaa millään saada muualle ja tämä juhannus ei ollut poikkeus. Kaupunkiin jäätiin. On muuten aika erikoista miten juhannuksena kaupunki autioituu. Jopa Helsinki joka ei koskaan ole niin hiljaa kuin juhannuksena. Ompelujuttujakin vilahtaa kuvissa.
Ihanaa on nukkua pitkään, heräillä ilman kiirettä minnekkään, leipoa skonsseja ja voisarvia, syödä yhdessä rauhassa ja nauttia parvekkeen pienestä pesästä.

Skonssit:

4dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2tl leivinjauhetta
50g voita
1 dl mysliä
1/2 dl kuivattuja karpaloita
1 1/2 dl maitoa

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe
2. Paloittele voi ja nypi jauhoseoksen joukkoon murumaiseksi taikinaksi.
3. Lisää mysli ja marjat.
4. Kaada maito joukkoon ja vaivaa nopeasti taikinaksi.
5. Jaa taikina kahdeksaan palaan ja paista muffinimuoteissa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.


Lapsuuteni muisto joutui saksieni viiltävään syleilyyn. Materiaali oli jo niin haperoa, että takakappale oli ainoa osa jota pystyin käyttämään.
Joten niistä tuli Sammakolle pöksyt. Poika tahtoi myös kultaisen ankkurinapin koristamaan vyötäröä.
Oma kukallinen jumpsuitti on tehty tämän mekon jämä palasta. Kaavana käytin Burda 6/2001.




Pyörän korissa vilkkuu ihka uusi kirpparilöytöni,
josta kerron myöhemmin lisää.
Korissa on myös yksi ihanaakin ihanampi
kesäkassi

Ihanan aamupäivän jälkeen on mukava siirtyä jälleen kotikoloon ja valmistella yhdessä herkullinen juhannus herkkupöytä. Meidän jokaisen herkut löytyy nyt tästä.
Uudet perunat
höyrystetyt pavut
Öljyssä paistetut paprikat ja sipulit
karitsanvartaat
lohi
kaupan oma perunasalaatti
mango-jokirapusalaatti
tuoresalaatti
leipää ja juustoja
ananasta raikastamaan paketti




Jälkiruokana tarjoiltiin vähän kaikenlaista ja sitä sun tätä. Ei ollut mitään upeaa kermakakkua pöydässä vaan pika piirakka jonka ohjetta muutin sen verran, että siitä tulikin raparperipiirakka.

Nopsa kakku

2 munaa
3dl sokeria
75g voita, sulatettuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Koristeluun:

Manteleita ja tomusokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon voi ja jauhot. Sekoita taikinaseosta mahdollisimman vähän jauhojen lisäämisen jälkeen, jotta kakku pysyy mehukkaana sisältä.
3. kumoa taikina voideltuun ja leivitettyyn irtopohjavuokaan (noin 22cm). Ripottele pinnalle mantelit.
4. Kypsennä uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Koristele kakku tomusokerilla ennen tarjoilua.


Hetkisen kun on mahaa saatu tasaantumaan ja tiskit tiskattu on kiva lähteä katsomaan miltä se kaupunki näyttää näin juhannuksena ja aika hiljainen se oli jos ei huomioi joka talon sisäpihan grillibileitä :)



Reseptit löytyy myös Leivotaan 3/2013 lehdestä.
Sieltä löytyy lukuisia muitakin ihania ohjeita.

Oikein ihanaa juhannusta teille kaikille!!



2 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!