Translate

lauantai 11. toukokuuta 2013

Ihana päivä, vai onko?

Harvinainen ilmiö, että teen toisen postauksen samana päivänä. Päivä on ollut mitä ihanin ja ollaan nautittu todella parvekkeen laittamisesta. Ihana siellä on syödä ja nauttia olostaan. Hyvää ruokaa ja juomaa siis jälleen. Mutta meidän pikkuinen Sammakko on sitten parvorokon kourissa. Kaikki siis samalla kertaa, allergia, vatsatauti ja parvo. Näinkin voi siis käydä.

Tuon sairastelun vuoksi vähän tulinkin postailemaan uudelleen, pakko vähän saada hyvää fiilistä, että jaksaa hoitaa pientä tautipesäkettä...Muistella miten ihanaa oli syödä kesän ensimmäinen lounas parvekkeella..nam nam. Herkullinen katkarapusalaatti, maukas tomaattipiiras ja tulisesti maustetut patongit. Ei ollut kiire mihinkään, istuttiin ja nautittiin. Auringon kutitus iholla oli aivan ihana.





Kirsikkatomaatti-piiras

Taikina:
3/4dl täysjyväjauhoja
1 1/2dl vehnäjauhoja
85g voita
4-5 rkl kylmää vettä
Mittaa jauhot ja voi kulhoon. Sekoita murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita ainekset taikinaksi. Painele taikina piirasvuokaan pohjalle ja reunoille. Rutista foliosta tukirengas ja painele se tueksi piirasuoan reunoille. Paista 220 asteen uunissa noin 5 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Ota vuoka uunista ja jäähdytä. Alenna uunin lämpötila 160 asteeseen.

Täyte:
1 rkl öljyä
150g kalkkunapekonia
1 pieni sipuli
Kuumenna öljy pannussa ja paista silputtu pekoni ja sipuli rapeaksi. jäähdytä.

Liemi:
4rkl maitoa
1 1/2 dl turkkilaista jugurttia
2 kananmunaa
2 timjaminoksan lehdet
Sekoita liemen ainekset keskenään.

Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle, kaada liemi vuokaan ja pane halkaistut kirsikkatomaatit päälle. Jatka paistamista 160 asteen uunissa noin 30 minuuttia, kunnes liemi on hyytynyt myös piiraan keskeltä. Koristele lämmin piiras timjamilla.


Nautinnollista iltaa teille!

2 kommenttia:

  1. Oi nams! Voitko pistää ohjeita näihin, ainakin tuohon tomaattipiiraaseen? :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katso jokin suolaisen piirakan ohje, tee sen mukaan murupohja, sitten laitat täytteet sen mukaan mitä tahdot ja päälle vaikka sekoitat muutaman kananmunan, kermaviiliä joukkoon, sekä mausteita. Kaada piiraan päälle. Voit laittaa myös juustoraastettakin.

      Kotikokki ja pirkan sivuilta löytyy aika hyviä ohjeita joita voi soveltaa.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!